www.car.cz
 

Ve společnosti mistrů tříd GTv Brně pojedou o víkendu i české octavie
     19.9.2007 10:38 - tisková zpráva


Finále jedenácté sezóny
 
Brněnský Masarykův okruh se chystá na další velkou akci letošní sezóny. Světový šampionát vozů specifikace GT má v České republice svou tradici a pravidelně se při něm prezentuje i Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup. Ani letošní rok nemůže být výjimkou a tak se pohárové octavie opět představí ve společnosti supersportovních strojů nejlepších světových stájí.
 
Specifika víkendu FIA GT Championship mění i zaběhlé pořádky pohárových bojů. Zatímco obvykle se až v sobotu jedou kvalifikace a v neděli se konají dva ostré závody, tentokrát se vše prodlužuje. Už v pátek v 9,00 začíná první volný trénink, po něm následuje ve 13,05 měřený trénink a atraktivní finální rozjížďka Superpole začne v 15,50 hodin. První závod octavií pak startuje v sobotu odpoledne ve 13 hodin a 50 minut.
 
V neděli dostanou všichni příležitost ještě jednou, protože další třináctikolový  závod je naplánován na 15 hodin a 50 minut.
Nad podobou startovní listiny zatím stále panují otazníky. Již nyní jistý letošní šampión poháru Erik Janiš  svůj start dosud nepotvrdil a je možné, že se nechá zlákat možností startovat v Brně se silným strojem specifikace GT. Pokud budeme bádat v dalších stájích, jisté je, že Vekra Racing Team nasadí pro poslední bitvu sezóny nadějného balkánského pilota Tiko Ivośeviće.
 
 Do kokpitu se hodlá vrátit i Miloš Kárný, který je po nezaviněné brutální srpnové kolizi  v Mostě už opět připraven bojovat o pohárové body. Jistý je start Františka Doška i celé plejády dalších pravidelných účastníků prestižního poháru. Na startovním roštu prostě bude opět stát  víc, než dvacet vozů. Technická i jezdecká vyrovnanost  účastníků  Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu už předem divákům zaručuje velkou podívanou.
 
Z obou víkendových závodů navíc bude opět pořízen sestřih, který v týdnu po závodním víkendu odvysílá sportovní kanál ČT4 Sport. Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup jde do finále jedenáctého ročníku.
 
Absolutní vítěz sezóny je sice znám, nicméně prestiž a chuť druhé, třetí, čtvrté i páté příčky v celkovém hodnocení seriálu jsou obrovsky lákavou představou. Brněnský víkend GT slibuje, že boj o finálové body diváky určitě nezklame.
 
(17.9. 2007)

 
 
Fotogalerie:   LMS 2007 - 1000 km v Silverstone, foto BPA, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose