www.car.cz
 

Vojtěch Štajf v Příbrami pojede i za Colina a chce zopakovat loňský bronz
     19.9.2007 21:10 - tisková zpráva


ŠTAJF CHCE V PŘÍBRAMI ZOPAKOVAT LOŇSKÝ ÚSPĚCH
 
Loňská Rally Příbram vyzněla pro tým Subaru ČR – Deník Blesk tak trochu jako pohádka. Posádce Vojtěch Štajf – Jiří Černoch se nadmíru dařilo a do cíle dojela jako třetí, což pro ni v konečném důsledku znamenalo titul vicemistrů republiky. V letošním šampionátu už sice Štajf s Černochem druzí být nemohou, v Příbrami by se ale opět rádi prosadili na stupně vítězů.
 
Epilogem nevýznamnějšího domácího soutěžáckého šampionátu bude také letos Rally Příbram. Bude to zároveň poslední domácí vystoupení posádky Vojtěch Štajf – Jiří Černoch s vozem Subaru Impreza STI specifikace N12, pro příští sezónu už tým chystá zatím nejmodernější model N12B. A tak jako se v minulé sezóně podařilo úspěšně se rozloučit se starým vozem, tak i letos má tým Subaru ČR – Deník Blesk velké ambice.
 
 „Moc rádi bychom zopakovali loňský úspěch a opět si domů odvezli cenné poháry,“ těší se na soutěž třiatřicetiletý pilot. „Středočeskou soutěž sice už dobře známe a máloco nás zde už nejspíš překvapí, přesto se na ní chystáme velmi svědomitě. Klíčovou rychlostní zkouškou je „Vystrkovská“ vedená v blízkosti ráje představitelů bývalého režimu, no a právě na ní se nám v uplynulých ročnících zas až tak moc nedařilo.
 
Proto jsme tentokrát rozhodnuti právě na tento test soustředit při seznamovacích jízdách svou pozornost a nepřehlédnout tady ani kamínek. Snad i to nám pomůže k co nejlepšímu výsledku na soutěži, rádi bychom si totiž spravili chuť z nepříliš vydařené sezóny v domácím šampionátu.“
 
Poslední dosavadní potíž měla na svém kontě neposlušná převodovka, ta proto tentokrát byla kontrolována se všech stran vnějších a pomocí rentgenu i ze všech vnitřních. Důkladně zkontrolovány byly i všechny další důležité součásti vozu, což by snad mělo znamenat minimalizaci rizika technických problémů. To se samozřejmě týká i druhého vozu, se kterým stejně jako na Barum rally pojede posádka Jiří Vacek – Otto Slezák. Jejich vzájemná spolupráce se na Valašsku osvědčila a Jiří s Ottou nakonec jako jediní převezli vůz značky Subaru přes všechny rychlostní testy.
 
 „Barumka pro mne byla velkou zkušeností a jsem moc rád, že jsme jí zvládli celou,“ usmívá se pilot a neopomene doplnit: „Ale i Příbram pro mne bude novou soutěží, a tak i na středočeské trati se chceme v první řadě vyvarovat chyb. S Ottou jsme rychle našli společnou řeč, a tak doufám, že naše spolupráce přinese opět i solidní časy na testech.“ 
 
Na počínání týmu Subaru ČR – Deník Blesk bude i tentokrát dozírat herec a moderátor Petr Čtvrtníček, jenž by se měl ukázat i v pátečním večerním servisu. Petr se totiž už stal opravdu pravověrným „subaristou“, neboť si pořídil vůz se znakem plným hvězd a přislíbil, že právě na příbramskou soutěž svou imprezu přiveze provětrat.
 
Bílomodré „ostré“ vozy Subaru Impreza STI povezou o víkendu na dveřích startovní čísla 7 a 28 a všichni v týmu věří, že sedmička i její čtyřnásobek přinesou posádkám štěstí. Právě štěstí ale minulou sobotu moc chybělo jedné velké legendě rallysportu. „Když jsme se v týmu dozvěděli, že při leteckém neštěstí zahynul Colin McRae, hodně nás to zaskočilo,“ zamyšleně říká Vojtěch Štajf. „Měl jsem tu čest se s ním několikrát i osobně setkat - bylo to v dobách mého působení v zákulisí továrního týmu ve světovém šampionátu - a vždy mi bylo jasné, že se jedná o výjimečnou osobnost.
 
Colin McRae udělal ohromné množství práce i pro značku Subaru. Byl jedním z těch, kdo jí nejvíce proslavili, vždyť právě on se stal prvním mistrem světa s vozem této značky. Zkrátka a dobře, je mnoho důvodů, proč jsme se rozhodli vzdát mu hold tím, že v Příbrami povezeme jeho jméno na obou našich imprezách. Rozhodně se s ním nechceme srovnávat, jeho jméno však patří do kolonky jezdec, a tak s námi pojede u jmenovek pilotů.“
 
 
Karel Špaček
media team

 
 
Fotogalerie:   Nový Zéland 2007 a vítězný tým FORD, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose