www.car.cz
 

Formule A1GP - Jedinečný seriál míří znovu do Brna
     20.9.2007 22:52 - tisková zpráva


V rámci závodu Škoda Transportation A1GP Brno – Velká cena primátora statutárního města Brna zaburácí na Automotodromu Brno ve dnech 12. až 14. října 2007 již podruhé více než dvacetičlenné startovní pole pětisetkoňových monopostů zahalených do národních barev. Na českou půdu se po roce vrátí prestižní seriál, jenž bourá některá dosud platná tabu motoristického sportu a budí zájem po celém světě. V průběhu dvou úvodních sezon si seriál A1GP vybudoval silnou pozici jako zcela nový typ závodění a svedl dohromady více než dvě desítky zemí, aby proti sobě závodily na závodní dráze za podmínek stejných pro všechny.

Brno v exkluzivní společnosti

V sezoně 2007/2008 se více než dvě desítky národních týmů účastnících se A1GP utkají na jedenácti závodních tratích celého světa. Narozdíl od mnoha jiných sérií však není centrem dění Evropa. Pouze tři okruhy na Starém kontinentu se mohou pyšnit tím, že budou bitvy stále populárnější „ájedničky“ hostit, a brněnský Automotodrom je jedním z nich.
 
Český tým je součástí kolotoče A1GP od roku 2005, kdy šampionát spatřil světlo světa, a už loni se česká reprezentace dočkala privilegia přivítat své soupeře na domácí půdě na dráze nedaleko moravské metropole.
 
Zaplněné tribuny Masarykova okruhu před dvanácti měsíci přiváděl do varu svými výkony Tomáš Enge, jenž v Brně nejprve vybojoval páté místo v dopoledním sprintu, aby se díky strhujícím výkonům v neděli po poledni probil až na druhou příčku v cíli hlavního závodu.
 
Po zkušeném Tomáši Engem letos přebírají štafetu a tíhu zodpovědnosti za reprezentaci České republiky v A1GP Světovém poháru motorsportu mladí dravci Jan Charouz a především Erik Janiš, jenž se zhostí úlohy týmové jedničky. Enge loni nastavil laťku při domácím závodě velmi vysoko, Janiš s Charouzem se ovšem budou snažit vypořádat s touto výzvou s patřičnou ctí.
 
Závody A1GP se snaží přilákat širokou diváckou základnu a to platí také o Škoda Transportation A1GP Brno – Velké ceně primátora statutárního města Brna, které se na Automotodromu Brno uskuteční ve dnech 12. – 14. října 2007. Fanoušci totiž mohou opravdu světovou podívanou sledovat za skutečně lidovou cenu! Vstupenky lze v předprodeji koupit již za pouhých 100 Kč!
 
Doprava vlakem v neděli ZDARMA!
Promotér závodu, společnost BPA sport marketing, ve spolupráci s Českými drahami zajistí pro fanoušky v neděli 14.10.2007 vlakovou dopravu zdarma. Každý, kdo u pokladen Českých drah předloží platnou vstupenkou na závod A1GP, obdrží zpáteční jízdenku zdarma. Navíc bude mezi brněnským hlavním nádražím a Masarykovým okruhem fungovat bezplatná autobusová kyvadlová doprava.
 
Rychlá kola i krásné ženy
Vrcholem závodního víkendu bude samozřejmě nedělní dopolední sprint a odpolední závod monopostů A1GP, jimž bude v pátek a v sobotu předcházet série volných tréninků a kvalifikačních bitev. Na trati brněnského okruhu se ale nepředstaví jen špičkové monoposty. Kromě A1GP Světového poháru motorsportu ještě na diváky čekají poutavé doprovodné závody – především boje cestovních speciálů Divize 4 mezinárodního mistrovství ČR a vložený doplňkový dvojzávod populárního poháru Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup k tomu.
K rychlým strojům tradičně patří také krásné ženy. Na své si tudíž přijdou i vyznavači ženských půvabů. V rámci závodu A1GP v Brně proběhne volba Miss A1GP nebo vystoupení cheerleaders.
 
Nahlédněte do zákulisí, navštivte paddock
Zábavu pro celou rodinu nabídne i zákulisí závodu. Základní filosofií A1GP je vstřícnost vůči příznivcům motoristického sportu, kteří se mohou ve srovnání s jinými šampionáty podrobněji seznámit s děním za kulisami závodu. Fanoušci mají možnost zakoupit vstupenky do paddocku (v předprodeji od 150 Kč), kde mohou potkat současné i bývalé hvězdy světového motorsportu, sledovat práci mechaniků a fungování zákulisí špičkového světového šampionátu, nebo si mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak by jako mechanici týmu A1GP uspěli při výměně pneumatik závodního vozu, či otestovat své jezdecké schopnosti na simulátoru.
Bohatý program je připraven také pro děti. Vaše ratolesti se budou moci vydovádět ve skákacím hradu a potěší je vystoupení klaunů. Nejen děti jistě zaujme exhibice automobilových modelářů, kteří předvedou se svými skvosty zajímavou drift-show.
 
Potkejte členy českého týmu i zahraniční hvězdy
Již v týdnech a dnech před Škoda Transportation A1GP Brno – Velkou cenou primátora statutárního města Brna 2007 můžete nasát atmosféru blížícího se závodu v rámci doprovodných akcí. V obchodním centru Olympia v Brně bude ve dnech 20. září až 14. října vystaven druhý závodní vůz A1GP a zároveň bude připraven doprovodný program, včetně setkání s jezdci českého týmu. Velká show bude závodu předcházet také ve čtvrtek 11. října na brněnském Náměstí Svobody, které se zúčastní jak čeští reprezentanti, tak závodníci dalších týmů.
 
K závodům A1GP již neodmyslitelně patří také autogramiáda všech zúčastněných pilotů. I v Brně budou mít sběratelé možnost nechat si podepsat propagační materiály zúčastněných týmů všemi jezdci. Chce to jediné: vypravit se na Masarykův okruh již v sobotu po poledni (12:50 – 13:50), kdy autogramiáda v paddocku proběhne.
 
A1GP Světový pohár motorsportu nejsou jen závody... A1GP - to je show pro celou rodinu!
 
BPA
 
 
Fotogalerie:   Další testy A1GP a Erika Janiše, září 2007, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose