www.car.cz
 

Roman Kresta vyměnil Peugeot 206 WRC za Accent
     tisková zpráva


Tajenka kalendáře startů Romana Kresty v sezóně 2004 je rozluštěna. Účastník sedmi soutěží letošního ročníku seriálu Mistrovství světa v rally Roman Kresta bude v příštím roce startovat s vozem Hyundai Accent WRC. Kalendář plánovaných startů Romana Kresty v sezóně 2004 obsahuje kompletní seriál Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally vyjma úvodní Jänner rally.

Zkušenosti ze světových soutěží bude moci Roman Kresta využít v několika vybraných soutěžích světového šampionátu. Během celé sezóny bude využívat servisního zázemí týmu ProRacing Int, který zakoupil dva původně tovární vozy Hyundai Accent WRC na sklonku roku 2003.

Jsme spokojeni, že náš Hyundai Accent WRC v České republice a na vybraných soutěžích MS bude pilotovat momentálně nejlepší a nejzkušenější český jezdec. Roman Kresta je naprostý profesionál a jeho zkušenosti nám velmi pomohou nejenom při soutěžích samotných, ale již při přípravě na ně. Roman byl první, kdo mohl vyzkoušet Hyundai specifikace WRC v České republice, protože se zúčastnil prvního testování vozu v Bělé pod Bezdězem 3.prosince 2003. Znovu opakuji, jsme velmi spokojeni, že jezdec světové třídy, kterým Roman Kresta bezesporu je, přijal nabídku účasti v sezóně 2004 s vozem Hyundai Accent WRC,“ řekl manažer týmu ProRacing Int. Marek Šilhánek.
Roman Kresta se v roce 2004 poprvé představí na tradiční soutěži Rally Monte Carlo. Loni na úzkých cestičkách pokrytých sněhem a ledem debutoval s Peugeotem 206 WRC a podal vynikající výkon, kdy měl do poslední rychlostní zkoušky nadosah světový bod do hodnocení jezdců. Nakonec vzhledem k problematické volbě pneumatik skončil na 10.místě, které ovšem bylo odborníky hodnoceno velmi vysoko.

Rád bych využil zkušeností získaných při předchozích startech v Rally Monte Carlo. Tato soutěž je velmi náročná a zrádná, protože se neustále mění podmínky na trati a je velmi těžké odhadnout, jaký povrch bude v následující pasáži. Neustále se střídá mokrý asfalt, sníh a led. Pro posouzení rychlosti vozu Hyundai Accent WRC a tedy i našich šancí jsem strávil za volantem Accentu příliš málo času. Určitě však bude nutné nastavení podvozku přizpůsobit mému stylu jízdy a čeká nás tedy před prvním startem ještě poměrně mnoho práce,“ řekl Roman Kresta.
Roman Kresta v sezóně 2003 startoval na soutěžích v Monte Carlu, Švédsku, Řecku, Německu, Itálii, Španělsku a Velké Británii. O svých kvalitách přesvědčil nejenom osmým bodovaným místem v závěrečné Britské rally, ale především vítězstvím v rychlostních zkouškách v Německu a Španělsku. V domácím mistrovství se postavil na nejvyšší stupínek po Rally Šumava a Rally Bohemia.

Martin Bobek, www.RomanKresta.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose