www.car.cz
 

Václav Pech v Příbrami obhájil loňské vítězství, i když titul už měl jistý
     25.9.2007 22:29 - tisková zpráva


Atraktivní jízdou uzavřeli Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem na rallye v Příbrami letošní vydařenou sezónu. Navíc byli opět nejrychlejší a třetím vítězstvím na tomto posledním podniku domácího mistrovství potvrdili zisk titulu Absolutních mistrů ČR.
 
Od prvních kilometrů jsme jeli velmi uvolněně a snažili jsme se maximálně myslet na diváky. Podle ohlasu kolem trati se jim naše jízda v neustálém smyku líbila a my jsme to brali jako naše poděkování za jejich fandění a podporu během celého letošního roku. Jsem současně velmi rád, že se nám při tomto hodně „rozevlátém“ stylu jízdy, který není v mnoha zatáčkách zrovna ten nejrychlejší způsob průjezdu, podařilo již během prvního dne zaujmout vedoucí pozici. Naše vedení v soutěži jsme pak kontrolovali až do cíle. Myslím, že se nám povedla důstojná tečka za letošní pro nás tak vydařenou sezónou,“ hodnotí svoje vystoupení v Příbrami Václav Pech jun.
 
Příbramská rallye se po všech stránkách vydařila. Posádkám i divákům mimořádně přálo počasí a sluníčko společně s barevnou paletou opadávajícího listí vytvořilo krásnou kulisu „babího léta.“ Ani na trati nebyla nouze o dramatické okamžiky a také po pořadatelské stránce vše šlapalo a fungovalo na sto procent. „Tuhle soutěž jsme si opravdu pořádně užili. A to nejen na trati, ale také na cílové rampě, kterou pořadatelé podle mého soudu velmi rozumně, udělali v prostoru servisní zóny. Kromě toho, že se zde sjelo velké množství fanoušků, měli možnost se naší bezprostřední oslavy vítězství na cílové rampě účastnit i naši mechanici, kteří jinde tuhle šanci nemají. Zde měli možnost vychutnat si tu radost z vítězství společně s námi a já jim musím poděkovat za skvělou práci, kterou při přípravě naší soutěžní techniky odvádějí,“ říká Václav Pech jun.
 
Po dlouhé době chyběl na mistrovském závodě manager Euro Oil teamu Václav Pech sen. Ten dostal nabídku na start v Mistrovství Evropy historických soutěžních automobilů na italském ostrově Elba od zlínské firmy AV Engineering, která vlastní několik skvostných  historických rallye automobilů Škoda 130 RS, se kterými Pech sen. závodil v mladoboleslavském tovární teamu v 80. letech. Společně se svým dlouholetým spolujezdcem ing. Františkem Šimkem bojovali v Itálii o vavříny právě v termínu rallye Příbram. Bohužel cíl nespatřili pro poruchu řazení jejich stotřicítky, ale na Elbě zanechali velice dobrý dojem, protože odstupovali z 1. místa ve své třídě.Václav Pech sen. s Františkem Šimkem byli po dlouhé závodní přestávce z jízdy doslova nadšeni a nevylučují další starty se stotřicítkou.
 
EuroOil team se ještě zúčastní za národní reprezentaci posledního závodu evropského poháru Rally Portoroz ve Slovinsku a v závěru sezóny Waldviertel rallye, která se pojede v sousedním Rakousku v termínu 8.-10.11.2007. Na posádky zde čeká více než 500 kilometrů tratě, na které absolvují 180 kilometrů na vesměs šotolinových rychlostních zkouškách. Centrum soutěže je v Hornu a v Nordringu.
 
 
 
Jaroslav Štauber

 
 
Fotogalerie:   FIA Grand Tourismo a Podzimní cena Brna, GT1 a GT2, foto R. Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose