www.car.cz
 

WTCC: Další dobré výsledky SEATu León TDI v Brands Hatch
     26.9.2007 19:06 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007
  • Muller upevňuje pozici v souboji o titul mezi jezdci
  • SEAT na druhém místě v průběžném pořadí poháru konstruktérů
  • Boj o titul pokračuje
 
Yvan Muller se posunul na třetí místo průběžného pořadí jezdců šampionátu FIA World Touring Car Championship díky čtvrtému a pátému místu v závodech, které se konaly v britském Brands Hatch o uplynulém víkendu. Yvana následoval v obou závodech Jordi Gené na druhém SEATu León TDI.
 
V prvním závodě načasoval Jordi Gené letmý start s naprostou precizností a po vnitřní straně se dostal z osmé startovní pozice na třetí na konci první zatáčky. Za ním se dvě BMW Augusta Farfuse a Jörga Mullera dostaly neplánovaně do stejného místa na trati, což roztočilo Mullerův vůz, do něhož narazil Larini na Chevroletu a spolu s nimi skončil mimo trať i Sergey Krylov (GR Asia SEAT León). Po dvě kola vodil peloton Safety Car, a tak byl čtrnáctikolový závod prodloužen na 16 kol.
 
Po této kolizi obě BMW pokračovala v závodě, ale ten byl až do konce už poněkud statický, vzhledem k velmi obtížnému předjíždění. Jordi bohužel přišel o skvělé třetí místo až na začátku posledního kola, a to kvůli Colinu Turkingtonovi (BMW). Souboj o třetí místo využil i Yvan Muller, který se dokázal dostat přes Jordiho a skončil na 4. místě. Po dramatickém úvodu závodu se nic moc nedělo ani v okolí Tarquiniho, který dojel na 10. místě.
 
Ve druhém závodě se dva SEATy postavily na třetí řadu, z níž opět výborně odstartoval Jordi Gené a posunul se z páté pozice na čtvrtou, zatímco snahy Mullera byly omezeny přítomností Turkingtona na pátém místě. Souboj z prvního závodu se tedy opakoval. Lehké BMW Turkingtona vyneslo před Jordiho ve 14. kole a o kolo později jej opět předjel Muller, který tak skončil na výborném 5. místě, následován Jordim.
 
Vzrušující závod zažil dvě situace se Safety Carem. První přišla potom, co Alex Zanardi (BMW) opustil trať, druhá po kolizi Menua (Chevrolet) a Farfuse (BMW).
 
Yvan Muller: (SEAT León TDI nº12) po závodech řekl: “Se zátěží vznětového motoru a hmotnostním handicapem jsme jen obtížně hledali optimální nastavení podvozku pro trať v Brands Hatch, ale nakonec jsme měli dva celkem dobré výsledky a já jsem třetí v průběžném pořadí jezdců, jen dva body za Farfusem. Ztratil jsem dnes hodně času a sil soubojem s Turkingtonem, který byl mnohem lehčí než já, ale on přitom jako jezdec BTCC nemohl sbírat body. Celkem jistě mne to stálo umístění mezi nejlepšími třemi v prvním závodě. Snažil jsem se co to šlo, ale musel jsem zvolnit, protože mé pneumatiky se opotřebovávaly a já nechtěl riskovat nehodu při předjížděním manévru. On neměl co ztratit a já bojuji o titul světového šampióna.”
 
Výsledky tohoto víkendu posunuly Mullera ze 4. místa absolutního pořadí šampionátu na 3. místo, kde je jen 14 bodů za vedoucím jezdcem (Andy Priaulxem) a 2 body za druhým v průběžném pořadí (Augusto Farfusem). Do konce sezony zbývají 4 závody.
 
2007 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 18 závodech
Pořadí značek
1. BMW               227 bodů
2. SEAT                   195 bodů
3. Chevrolet              172 body
4. Alfa Romeo             97 bodů
 
Pořadí jezdců
1. Andy Priaulx (BMW)          81 bod
2. Augusto Farfus (BMW)   69 bodů
3. Yvan Muller (SEAT)          67 bodů
4. Jorg Muller (BMW)      66 bodů
5. James Thompson (Alfa)  57 bodů
6. Alan Menu (Chevrolet)  55 bodů
7. Gabriele Tarquini (SEAT)    51 bod
10. Jordi Gené (SEAT)                 32 body
    
Příští závody
Další zastávkou šampionátu WTCC budou závody v italské Monze 6. a 7. října 2007.
 
SEAT

 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross 2007 - Sosnová, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose