www.car.cz
 

SEAT vyrábí z 95 % recyklovatelná auta
     27.9.2007 22:35 - tisková zpráva


ŠPANĚLSKÁ ZNAČKA JE PRVNÍ AUTOMOBILKOU, KTERÁ OBDRŽELA CERTIFIKÁT MINISTERSTVA PRŮMYSLU

SEAT vyrábí z 95 % recyklovatelná auta
 
SEAT je první automobilkou ve Španělsku, která úspěšně absolvovala vstupní hodnocení španělského Ministerstva průmyslu pro společnosti vyrábějící výrobky s vysokou mírou recyklovatelnosti.
 
Znamená to, že společnost má nyní zelenou na cestě k certifikaci stvrzující, že budoucí modely budou navrženy a vyráběny tak že budou z 95 % recyklovatelné, v souladu s nařízením Evropské komise 2005/64/EC o recyklaci vozidel. Již nyní, více než rok před tím, než nařízení vstoupí v platnost, je SEAT připraven splnit tyto požadavky.
 
Oficiální ceremonie předání certifikátu se odehrála 13.září 2007 v Technickém centru SEATu v Martorellu, za účasti vicepresidenta pro výzkum a vývoj Franka Bekermeiera, kterému byl certifikát o shodě s nařízením předán Antoniem Muñozem, místoředitelem úřadu pro průmyslovou kvalitu a bezpečnost španělského Ministerstva průmyslu, obchodu a turistiky.
 
Frank Bekermeier, šéf technického vývoje SEATu, při ceremonii řekl, že ocenění “…zvýrazňuje naše odhodlání respektovat a chránit životní prostředí, používáním nejmodernějších technik, které umožňují navrhovat a vyrábět automobily s minimálním dopadem na životní prostředí.”
 
Certifikát byl udělen po auditu výrobních zařízení a procesů v SEATu, který provedl Ústav pro průmyslové inovace, z pověření španělského Ministerstva průmyslu, obchodu a turistiky. Ve své závěrečné zprávě ústav konstatoval, že SEAT má strategii recyklace, která garantuje rozebrání a opětovné využití komponent a recyklaci materiálů, stejně tak jako efektivní systém řízení této oblasti.
 
Tento certifikát je jasným signálem odhodlání SEATu v provádění dalších kroků, znamenajících zmenšení negativních vlivů na životní prostředí. Doplňují tak další již zavedená opatření snižující emise CO2, produkované automobily značky SEAT.
 
Jedním z příkladů těchto opatření je SEAT Ibiza ECOMOTIVE, představený na autosalonu ve Frankfurtu. Jeho motor 1.4 TDI s výkonem 59 kW/80 k spotřebuje jen 3,8 l nafty na
100 km, resp. vyprodukuje méně než 100 g na 1 km jízdy. Není náhodou, že značka SEAT se chlubí nejnižším průměrným množstvím CO2 (v roce 2006 to bylo 149 g/km) v rámci celé skupiny Volkswagen Group.
 
PR
 

 
 
Fotogalerie:   FUCHS OIL RALLY Příbram 2007 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose