www.car.cz
 

Tým Intermoto Czech si dnes v italské Vallelunze připsal další skvělý výsledek
     30.9.2007 19:44 - tisková zpráva


Další skvělý zářez do supersportového světa

30. 09. 2007 – Tým Intermoto Czech si dnes v italské Vallelunze připsal další skvělý výsledek, když jeho jezdec Matthieu Lagrive dojel v závodě Mistrovství světa Supersport na šestém místě.
 
Matt do závodu startoval z 18. pozice, nicméně již na konci úvodního kola figuroval na 11. místě. Francouzský jezdec českého týmu překonal soupeře v početné skupině a když se k tomu přidaly i pády soupeřů, bylo najednou po průjezdu cílem 14. kola jeho jméno již na šesté pozici. Každým dalším kolem snižoval svou ztrátu na pátého Itala Vizziella, od dalšího postupu výše ovšem jezdce Intermota zastavilo předčasné ukončení závodu, k němuž se pořadatelé rozhodli po haváriích několika jezdců, kteří havarovali na olejové skvrně. Konečné šesté místo je i tak dalším výborným výsledkem pro královéhradecký tým, který se tak dostal na rozdíl pouhých dvou bodů od vytoužené první desítky v hodnocení týmů.
 
V italské Vallelunze se představil i Michal Filla, který dostal od týmu Intermoto Czech šanci nahradit zraněného Williama de Angelise. Michal však závod špatně zahájil, když předčasně odstartoval. Následný trest projetí boxovou komunikací zamezil šanci na boj se soupeři. Michal přesto předvedl bojovný výkon, když v některých kolech dosahoval časy na úrovni bodované patnáctky. Nicméně ztráta způsobená projetím boxy českého jezdce poslala na poslední pozici, na které také projel cílem.
 
Josef Kubíček – manažer týmu „Je to pro nás další výborný výsledek. Matt ukázal kam v současnosti patříme – do Top Ten šampionátu Mistrovství světa supersport. Tak trochu je škoda, že byl závod zastaven pět kol před cílem. Matt se totiž každým kolem blížil k Vizziellovi a já věřím, že v posledních kolech mohl Itala předjet. Se šestým místem je ovšem celý tým spokojen. Michal nám zde ukázal, že je opravdový profesionál. Během celého víkendu předváděl dobrý potenciál.
 
Postupně si zde zlepšoval své maximum, a to, že se dokázal kvalifikovat s časem do tří sekund od nejrychlejších, jen potvrzuje, že z něj jednou může vyrůst velký jezdec. Ovšem supersporty jsou v současnosti nejvyrovnanějším světovým šampionátem a prosadit se  je proto nesmírně těžké. Narozdíl od jiných šampionátů, v supersportech o každém místě rozhodují doslova tisíciny a ty také nakonec stály za Michalovým výsledkem. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon Patrika Vostárka, který se ve včerejším závodě Superstock 600 dokázal prosadit až na bodované, patnácté místo, když do závodu startoval z 21. pozice. Patrik je mladý jezdec a i on má vše před sebou. Jednoznačně tedy mohu říci, že z Itálie odjíždíme spokojení a plni očekávání do posledního závodu této sezóny, který se koná již následující víkend ve francouzském Magny Cours.“
 
 
 

Výsledky závodu World Supersport - Vallelunga
 

1.- Kanan Sofuoglu (TUR-Honda) 17 kol
 

2.- Craig Jones (GBR-Honda) +0181
 

3.- Joan Lascorz (SPA-Honda) +5,822
 

4.- Broc Parkes (AUS-Yamaha) +7,063
 

5.- Gianluca Vizziello (ITA-Yamaha) +15,412
 

6.- Matthieu Lagrive (FRA-Honda) +17,246
 

 

21.- Michal Filla (CZE-Honda) +1:06,416
 

 
Petr Štola
Media servis

 
 
Fotogalerie:   Slovácký ovál Březolupy, září 2007, foto Roman Kašpárek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose