www.car.cz
 

Vynikající výsledek Skoupila ( Punto S 1600) v Příbrami
     1.10.2007 14:06 - tisková zpráva


Svého nejlepšího výsledku v sezóně dosáhl na Fuchs Oil Rally Příbram Jiří Skoupil. Tradičně se představil s vozem Fiat Punto S1600 plzeňského ROTO týmu, premiérově pak se spolujezdcem Zbyňkem Soběhartem. Výsledkem bylo druhé místo ve třídě A6 a třetí ve skupině A.
 
Tradičním navigátorem Jiřího Skoupila je zkušený Tomáš Singer. Zbyněk Soběhart naopak čte noty Janu Šlehoferovi, který se tentokrát podobně jako na Barum Rally představil v roli mechanika. „S Jirkou jsme se dohodli na spolupráci týden před soutěží. Tomáš Singer nemohl z pracovních důvodů startovat a tak došlo k dohodě v rámci týmové spolupráce. Předem jsem Jirku varoval, že jsem Příbram nikdy nejel a zkušeného pana Singera nahradím jen těžko. Byl jsem uklidněn, že vše dobře dopadne. Cítil jsem, jak moc se Jirka na soutěž těší,“ vysvětluje Zbyněk důvod nově sestavené posádky.
 
Jirka se Zbyňkem vstoupili do soutěže s rezervami. Po úvodní rychlostní zkoušce figurovali na desátém místě v áčkách a čtvrtém ve třídě A6. Během následujících čtyřech pátečních vložek už dokázali postoupit ve skupině A na pátou pozici a ve třídě na bronzovou příčku. Sobotní technické problémy skvěle jedoucího týmového kolegy Lubomíra Minaříka a místního Petra Bryndy jim zajistily pódiové umístění v obou kategoriích. „V Příbrami se mi v předchozích letech dařilo. Chtěl jsem prolomit letošní smůlu v podobě technických problémů. Moc jsem se na soutěž těšil. Jsem rád, že jsme auto dovezli v pořádku do cíle a ještě přidali umístění na bedně. Děkuji Zbyňkovi za diktát a mechanikům týmu ROTO za přípravu bezvadně fungujícího auta,“ pochvaluje si Jiří bezproblémovou soutěž.
 
„Jirkovi Příbram opravdu sedí. Jsem rád, že jsem po jeho boku mohl nasbírat další velké zkušenosti. Chtěl bych Jirkovi poděkovat za velký sport a nasazení až do posledního metru, panu Svobodovi za příležitost, mechanikům za vynikající práci a rodině za podporu,“ děkuje Zbyněk lidem, majícím na jeho závodění veliký podíl.
 
Vlastimil Resl
Motorsport-review.cz
 

Tisková zpráva posádky Jiří Skoupil – Zbyněk Soběhart


 
 
Fotogalerie:   FUCHS OIL Rally Příbram 2007 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose