www.car.cz
 

SCC: Na Monze tradičně nevyšlo počasí
     1.10.2007 17:48 - Vladimír Rožánek


Těžký déšť, který doprovázel závody na Monze, nechal nejednoho pilota na pochybách, zda vůbec s takovými silnými vozy vyrazit na trať. Nakonec se našlo 20 odvážlivců, kteří svůj závodní um předvedli. Několik účastníků ale pocházelo z Radical Cupu, který již letos jednou jel po boku Sports Car Challenge. A jeho piloti se rozhodně neztratili. Hlavně Dzikevic projevil touho zvítězit a na Monze se mu tento sen splnil. V první jízdě nechal Litevec Dzikevic za sebou i Payra s novým PRC 07 BMW, který po opravě znovu fungoval. Bronzový stupínek obsadil další Radicalista Güllert a čtvrté místo zbylo na Itala Chiminelliho, který jel se strojem Courage C65 Aer. Tento vůz měl ve Sports Car Challenge svou premiéru a nezačal špatně, když dojel druhý ve své divizi. Výsledky pilotů Radical Cupu mají své hodnocení a do SCC se jejich body nezapočítávají.

Slabší divizi 1 dominoval Haberkorn, který však marně dohání už tak úspěšného Matzingera z Rakouska. V divizi 3, mezi GT vozy, zvítězil Němec Bender na Porsche 996 GT3.

 

Druhá jízda pak přilákala na start hned 20 jezdců. Sluneční svit a mokrá trať autodromu v Monze již vylákala více pilotů ke startu. Znovu zvítězil Litevec Dzikevic na Radicalu SR8. Rakušan Matzinger, který vede divizi 1, musel svoje náčiní PRC odstavit, kvůli přetrženému lanku plynu a nechal šanci na body ostatním. Toho využil především Francouz Haberkorn s Normou a jeho stájový kolega Münch. V divizi je na stupních vítězů doplnil ještě Mirco Schultis s novým PRC 07 Honda.

Silnějším strojům divize 2 kraloval Wolfgang Payr a na záda mu dýchal Manuell Pedrazza s týmovým PRC BMW. Strategie továrního týmu PRC zapracovala na výbornou, protože další body sebral Beiselovi Ital Chiminelli na voze Courage C65.

Letos poprvé se ve Sports Car Challenge představil Hans Ueli Kohler ze Švýcarska a Rakušan Bösch s prototypy PRC.

V GT vozech si pro další letošní vítězství dojel Rakušan Brückl s Porsche 997 Cup a druhý skončil vítěz první jízdy – Němec Bender s Porsche 996 GT3.

 

Výsledky Sports Car Challenge Monza:

 

1. jízda:

W.Payr (A) PRC 07 BMW 3,2

G.Chiminelli (I) Courage C65 Aer

Y.Haberkorn (F) Norma M20 Honda CN

K.H.Matzinger (A) PRC Honda CN

G.Münch (D) Norma M20 Honda CN

M.Schultis (D) PRC 07 Honda CN

P.Bender (D) Porsche 996 GT3

G.Beisel (D) PRC 07 Nissan 3,0

H.Uhling (D) PRC Opel CN

 

2.jízda:

W.Payr (A) PRC 07 BMW 3,2

E.Pedrazza (A) PRC BMW 3,0

G.Chiminelli (I) Courage C65 Aer

G.Beisel (D) PRC 07 Nissan 3,0

Y.Haberkorn (F) Norma M20 Honda CN

G.Münch (D) Norma M20 Honda CN

M.Schultis (D) PRC 07 Honda CN

M.Brückl (A) Porsche 997 Cup

P.Bender (D) Porsche 996 GT3

H.Hunziker (CH) Norma M20 Honda CN

 

Poslední závod Sports Car Challenge se pojede 20. Října a sezónu tak tradičně uzavře závodní víkend na Hockenheimu.

 

Text a foto: Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge 2007


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge při truckách v Mostě © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose