www.car.cz
 

V Brně jsou k vidění i autobusy
     tisková zpráva


Španělský výrobce autobusů Beulas vsadil u modelů Aura a Cygnis na aerodynamiku a eleganci

4. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) – Díky vysoké kvalitě zpracování si společnost Beulas již sedmdesát let zajišťuje přední příčky mezi výrobci luxusních autobusů.

Široká nabídka modelů dovoluje uspokojit potřeby i nejnáročnějších zákazníků. Vybírat je možné od luxusního zájezdového midibusu MidiStar E o délce 8,7m až po patnáctimetrový Eurostar E či Stergo E. Všechny autobusy, které berounská firma Solbus na český trh dodává, jsou standardně nabízeny na podvozcích DAF, MAN, Scania, Volvo, Mercedes-Benz a IVECO. Ke standardnímu vybavení vozů patří klimatizace, lednice, WC, ABS, ASR, tempomat, retardér, ložnice, kávovar či trezor pod sedadlem řidiče. Součástí výbavy je rovněž prvotřídní audio video systém Videobus se dvěma monitory včetně videa, radiopřehrávače a CD měniče.

Na expozici v pavilonu Z byla poprvé na veletrhu představena modelová řada Aura, u níž výrobce vsadil na moderní materiály a technické doplňky nejvyšší kvality vykazující úsporný provoz a vyšší životnost. V konstrukci karoserie nahradil Beulas většinu ocelových profilů nerezovými materiály. Stejně tak v interiéru převládají doplňky z leštěného kovu, které patří k současným světovým trendům v oblasti automobilového průmyslu. Cestující posádka jistě ocení relaxační atmosféru zajištěnou perfektní akustickou a tepelnou izolací vozu, která předurčuje autobusy Beulas k příjemnému cestování. Autobus Aura se dodává ve třech délkách – 12 metrů, 13,7 metrů a 15 metrů. Počet míst dosahuje v závislosti na délce vozu 51 až 67 sedících cestujících.

Karosa prezentuje na Autotecu dvě premiéry a svoji sílu a pozici ve skupině Irisbus

4. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) – Za velké pozornosti médií proběhla v pavilonu G1 tisková konference našeho největšího výrobce autobusů, Karosy Vysoké Mýto. Tiskové konference se za Karosu zúčastnili Rudolf Černý, generální ředitel, Petr Rusek, obchodní ředitel, Radek Linhart, ředitel poprodejních služeb a Daniel Patka, ředitel konstrukce a vývoje.

Karosa přebírá v rámci Irisbusu zodpovědnost za prodej a poprodejní služby na mnoha trzích severní, střední a východní Evropy

Karosa se na veletrhu představila jako silná a významná součást skupiny Irisbus, druhého největšího světového výrobce autobusů. Irisbus je autobusovou divizí IVECO a právě synergie a dělba práce uvnitř koncernu jsou impulsem k dalšímu růstu výroby ve Vysokém Mýtě. Loni Karosa prodala 1522 autobusů, letos bude podle slov generálního ředitele prodej vyšší než 1700 autobusů a ani bariéra 1800 vozů není podle výsledků za prvních 5 měsíců nereálná. Obchodní ředitel Petr Rusek prezentoval současnou obchodní strategii a podrobnosti vzniku obchodní jednotky Commercial Operations Central Europe -COCE. Podobná jednotka bude vznikat i v rámci oddělení poprodejních služeb, Karosa ji označuje jako CSCE – Customer Service Central Europe.

Midway 9.7 – nejkratší meziměstský autobus doplní mezeru v nabídce

Karosa Vysoké Mýto vytáhla do boje o český trh menších linkových a meziměstských autobusů. Již na veletrhu Autotec oznámil obchodní ředitel Petr Rusek první kontrakty na dodávku 9,7 metru dlouhého typu Midway. Stroj je příkladem spolupráce v rámci mezinárodní skupiny Irisbus: podvozek dodává závod ve španělské Barceloně, montáž probíhá v Maďarsku, sedačky jsou z Karosy, šestiválcový motor je značky Iveco. Karosa tímto autobusem definitivně vyplní mezeru ve své nabídce a jako první nabídne tuzemským dopravcům kompletní řadu linkových autobusů od nejdelších (patnáctimetrových) až po krátké.

Evadys – novinka v nabídce turistických autokarech Irisbus

Autokar Evadys je charakteristický svým moderním, čistým designem, velkým vnitřním prostorem, vysokou úrovní komfortu pro cestující i řidiče a špičkovou výbavou dle potřeb a požadavků dopravců. Vyrábí se ve dvou verzích, pro český a slovenský trh je určena kratší, 12 metrová verze. Autobus nabízí dopravcům a cestovním kancelářím vynikající poměr ceny a výkonu, ve standardní verzi je k dispozici audio souprava Blaupunkt a klimatizace.

Na expozici je k vidění to nejlepší ze současné produkce Irisbus

V pavilonu G1 Karosa představuje osm autobusů – městský B951 a 18metrový kloubový CityBus, meziměstské autobusy Midway 9.7m, Axer, Ares 15m, turistické autokary Evadys a Iliade a minibus Iveco Daily.


BVV

více a foto na www.autotec.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose