www.car.cz
 

Adam Kout mistrem formule Renault 2.0.
     3.10.2007 12:57 - tisková zpráva


Vynikajícího úspěchu dosáhl český formulový závodník Adam Kout. Na rakouském Salzburgringu se stal celkovým vítězem seriálu LO Formel Renault 2.0. Stalo se tak během nervydrásajícího víkendu, na jehož konci se jezdec Křenek Motorsportu udržel v čele s náskokem pouhého bodu!

Během pátečních tréninků a kvalifikace se tým potýkal se správným nastavením vozu. Optimálně se ho nepodařilo najít ani pro sobotní závod, v němž se student z Brandýsa nad Labem musel spokojit až s pátou příčkou.

Situace byla o to horší, že největší Koutův konkurent Federico Rossi z Itálie zvítězil a snížil tak jeho náskok na 4 body.

Do nedělní qualifikace nastoupil Adam Kout s nově nastaveným vozem a dosáhl druhého místa, pouze jednu desetinu za Rossim.

V rozhodujícím klání pak Adam opět osvědčil svůj velký taktický přehled, vybojoval si třetí místo a navíc získal bodovou bonifikaci za nejrychlejší kolo závodu.


1. Adam Kout Česká republika 240 bodů
2. Federico Rossi Itálie 239 bodů
3. Pal Varhaug Norsko 230 bodů
4. Ronnie Theiler Švýcarsko 205 bodů
5. Michele Faccin Itálie 153 bodů
6. Matei Mihaescu Rumunsko 164 bodů
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Adam Kout mistrem formule Renault 2007, foto týmu KM

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose