www.car.cz
 

FIAT A PSA představují novou koncepci kompaktní a ÚSPORNÉ dodávky
     4.10.2007 10:48 - tisková zpráva


FIAT A PSA PEUGEOT CITROËN představují novou koncepci kompaktní a ÚSPORNÉ dodávky
 
Sergio Marchionne, výkonný ředitel společnosti Fiat, Christian Streiff, předseda představenstva PSA Peugeot Citroën,  Mustafa V. Koç, předseda představenstva Koç Holding & Tofas, Ali Pandir předseda představenstva Tofas dnes slavnostně otevřeli v továrně Tofas ve městě Bursa (Turecko) výrobní linku určenou na výrobu nového typu užitkového vozu, který představuje začátek nové modelové řady.
 
Tyto nové užitkové vozy společně vyvinuly společnosti Fiat, PSA Peugeot Citroën a Tofas. Výroba byla svěřena společnosti Tofas. Svou kompaktností, užitkovostí a stylem představují zcela novou nabídku na trhu s dodávkami.
 
Tyto kompaktní dodávky s omezenými vnějšími rozměry, kdy délka je pouhých 386 cm, překvapí optimalizovaným vnitřními rozměry. Nabízejí nákladový objem 2,5 m3, který lze zvýšit na 2,8 m3 a užitečná délka může po sklopení sedadla spolujezdce dosáhnout 250 cm.
 
Tyto funkční vozy mají velký nákladový prostor, jenž je snadno dosažitelný díky zadním dvoukřídlovým dveřím a bočním posuvným dveřím velkých rozměrů a nákladovým prahem s optimální výškou.
Moderní prostorná a světlá kabina je praktická, funkční, poskytuje výbornou ergonomii, pohodu a komfort, potřebnou pro intenzivní profesionální využití. Komfortní příslušenství jako je posilovač řízení a bezpečnostní výbava jako je ABS nebo airbag řidiče jsou do vozu montovány sériově. K dispozici je mnoho dalších prvků výbavy z vyšších segmentů, jako je například parkovací asistent, oddělené uzamykání kabiny, nákladový prostor…
 
K výhodným provozním nákladům přispívají vyzkoušené benzínové i dieselové motory s nízkou spotřebou paliva, jež jsou šetrné k životnímu prostředí (119 g CO2/km u dieselových motorů).
 
Prodej těchto vozů pod názvy Fiat FIORINO,  Citroën NEMO a Peugeot BIPPER začne na konci roku 2007.
Tato nová řada užitkových vozů si vyžádala celkovou investici 380 milionů eur, u čehož 190 milionů šlo na vědu a výzkum. Výrobu zajišťuje Tofas v továrně v tureckém Burse, která má průmyslovou kapacitu 158 000 vozů ročně. Továrnu Tofas, která je největším výrobcem automobilů v Turecku, vlastní napůl skupiny Fiat a Koç.
 
S těmito novými dodávkami prohlubují společnosti Fiat a PSA Peugeot Citroën nejen svou dávnou spolupráci, ale současně rozumně doplňují svou nabídku užitkových vozů. Vůz je uváděn na trh jen několik měsíců poté, co byla obnovena jejich modelová řada velkých dodávek (Fiat Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer) a kompaktních furgonů (Fiat Scudo, Citroën Jumpy, Peugeot Expert), jež byly obnoveny společně.
 
 
 
PR
Lucie Kučerová, PEUGEOT Česká republika s.r.o.,
Simona Klavrzová, CITROËN Česká republika s.r.o

 
 
Fotogalerie:   FIA GT Brno 2007 objektivem Tomáše Pospíšila

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose