www.car.cz
 

Jan Kopecký se při testech ve Španělsku setkal s Carlosem Sainzem
     4.10.2007 23:50 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
 
Katalánská rallye, Salou
Čtvrtek 4.října 2007, Španělsko
 
Czech Rally Team Kopecký pokračoval ve čtvrtek v pečlivých přípravách na Katalánskou rallye. Na soutěž, ve které se posádce Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC vždy mimořádně dařilo. V roce 2005 na španělském asfaltu získal Jan Kopecký svůj premiérový bod ve světovém šampionátu v hodnocení jezdců. V loňské sezóně zavládla v servisním zázemí privátního týmu z Kostelce nad Orlicí velká radost, neboť Jan Kopecký navigovaný Filipem Schovánkem dokázal s vozem Škoda Fabia WRC vybojovat fantastickou pátou příčku.
 
Oficiální program Katalánské rallye zahájil tradičně čtvrteční shakedown a jako první se dnes vydal na trať vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Kopecký. Trať shakedownu byla přibližně první polovinu vlhká a ve druhé části suchá, viditelnost navíc zhoršovala mlha. Protože Jan Kopecký měl možnost absolvovat sto deset testovacích kilometrů během pondělního testu, kde ověřil především nastavení podvozku, vyrazil na trať dnešního shakedownu pouze třikrát.
 
Odpoledne navštívila servisní  zázemí pětačtyřicetiletá světová legenda automobilových soutěží Carlos Sainz. Španělský pilot dokázal dvakrát získat světový titul a šestadvacetkrát se v kariéře postavil na nejvyšší stupínek po skončení závodu zařazeného do Mistrovství světa v rallye. Carlos Sainz přišel nejenom popřát Janovi mnoho štěstí v Katalánské rallye, ale dodatečně pogratuloval posádce i týmu ke skvělému pátému místu v Německé rallye.
 
„Tradičně jsme na shakedownu využili poslední možnost k ověření bezchybné funkčnosti vozu Škoda Fabia WRC. V pondělí jsme absolvovali rozsáhlý test ve Španělsku, kde jsme vyzkoušeli několik variant nastavení podvozku. Velkou neznámou pro samotnou soutěž zůstávají klimatické podmínky, neboť ve středu i ve čtvrtek se měnilo slunečné počasí v poměrně vydatný déšť a naopak.
 
V loňském roce jsme zde vybojovali výborné páté místo, ale já osobně budu letos spokojen s jakoukoliv bodovanou pozicí. Pochopitelně pro co nejlepší možný výsledek uděláme maximum.
 
Odpoledne jsme s radostí přivítali v našem servisním zázemí Carlose Sainze, který patří k legendám rallye. Když Carlos již patřil ke světové špičce, tak já jsem o světové rallye pouze snil.
 
Carlos Sainz u nás strávil hodně času a já jsem se snažil načerpat alespoň část z jeho nepřeberných zkušeností. Samozřejmě mě potěšilo, že nám nepopřál pouze štěstí do Katalánské rallye, ale především našemu týmu gratuloval k dosaženému výsledku v Německu a ocenil fungování celého Czech Rally Teamu Kopecký. To je pochopitelně dobrá vizitka našeho týmu, skvělá prezentace značky Škoda ve světě, ale také velká motivace do budoucna,“ řekl před startem Katalánské rallye Jan Kopecký.
 
Katalánská rallye bude odstartována úvodní rychlostní zkouškou v pátek v osm hodin a dvacet jedna minut. Na posádky čeká během páteční etapy šest rychlostních testů.
 
 
 

 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, testy a setkání s Carlosem před Katalánskem 2007, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose