www.car.cz
 

Forman v Podzimním Brně zpečetil svůj mistrovský titul
     5.10.2007 18:19 - tisková zpráva


Forman získal v Brně mistrovský titul
 
Dalším podnikem pokračovalo ve dnech 21.-23. 9. na brněnském Masarykově okruhu Mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích a opět do něho zasáhli i jezdci týmu Alcatel-Lucent Motorsport.
 
Velmi dobrý víkend měl v Brně zejména Miroslav Forman, který zde k předchozím vyrovnaným výsledkům přidal další - 3. místo v nedělním sprintu a to mu zajistilo v jeho závodní kariéře první titul mistra České republiky v závodech automobilů na okruzích - Divize 4, třída do 2000 ccm. A protože se letos poprvé bude vyhlašovat samostatný titul mistra ČR pro nejlepšího jezdce ve sprintech, získá Miroslav Forman i tento titul!
 
Forman startoval v Brně opět s vozem AUDI A4 ST a 10 kol zdolal v čase 22:53.065, což odpovídá průměrné rychlosti 141,66 km/h. Druhým z týmových jezdců byl Šimon Kubišta, který s vozem Alfa Romeo 147 GTA Cup skončil po velmi dobré a vyrovnané jízdě v nedělním sprintu na 8. místě. Jiří Nykodým, rovněž s vozem Alfa Romeo 147 GTA Cup, vybojoval 12. příčku z jedenadvaceti přihlášených jezdců.
 
Nedělním sprintům předcházel v sobotu tříhodinový vytrvalostní závod, pro který tým připravil dva vozy Alfa Romeo 147 GTA Cup a k nim dvě posádky. První ve složení Nykodým - Lepka - Forman a druhá ve složení Kubišta - Šita - Forman. Zpočátku první z vozů označený startovním číslem 83 pilotoval Jiří Nykodým a druhou Alfu se startovním číslem 82 pak pilotoval Šimon Kubišta. Nykodým měl však krátce po startu na voze technický problém a ze závodu tak odstoupil.
 
Druhé posádce se vedlo lépe. Závod dobře rozjel Šimon Kubišta. Také jemu se ale během náročné jízdy nevyhnula technická smůla a to když zhruba po hodině jízdy, kdy se po drobné kolizi s Foukalovou Hondou ve Švancově zatáčce stalo auto nestabilním, musel Kubišta do boxů k výměně pravé přední poloosy. Po výměně se na trať vrátil a ještě těsně před střídáním s Davidem Šitou stihl zajet svůj zatím nejlepší brněnský "best lap", kdy dosáhl času pod 2:25 (2:24.788, tento čas později - v neděli během závodů ve sprintu - ještě vylepšil na 2:24.345). Šita už pak bezpečně dovedl vůz do cíle a nebýt oné technické smůly, bylo by závěrečné umístění někde mezi prvními třemi až pěti nejlepšími. 
 
ČSMS

 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2007 - Podzimní cena Brna, foto Ladislav Kuruc

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose