www.car.cz
 

Bösiger v kvalifikaci ve finále na okruhu Jarama druhý!
     6.10.2007 23:58 - tisková zpráva


Minové pole, po kterém je nutno kráčet s pokud možno co největší obezřetností! Takto lze obrazně charakterizovat podmínky, se kterými se musejí na okruhu Jarama vyrovnávat jezdci týmu Buggyra International Racing Systém.
 
Zatím jim jejich snažení vychází, Markus Bösiger se po druhém místě v kvalifikaci opět přiblížil zisku titulu. David Vršecký dojel po skvělém výkonu desátý!  Velmi zajímavě se vyvíjel již měřený trénink. V jeho úvodu šel do čela Vršecký následován Bösigerem a Albacetem.
 
Ve třetím kole však Davida zradilo řízení a roudnický jezdec projel s rozbitým vozem cílem. V té chvíli pořadatelé trénink přerušili. Po jeho obnovení využil domácí miláček Antonio Albacete nejvýhodnější pozice a zajel druhý nejrychlejší čas. Na Vršeckého však jeho snažení nestačilo, Bösiger skončil třetí. Poté se však začaly dít věci.
 
Tým Equipo Cepsa podal protest, neboť Bösiger měl po vyvěšení červené vlajky předjet některého z jezdců. Korunními svědky se stali dva domácí pořadatelé! Švýcar obdržel dvousekundovou penalizaci a propadl se na sedmé místo. Rozhodnutí FIA pochopitelně odmítl komentovat.

To ale ještě nebylo ani zdaleka všechno. Podle výsledku měřeného tréninku měl z první pozice startovat David Vršecký. Jeho mechanici dřeli do úmoru a Vrša zamířil na poslední chvíli na své místo na startovním roštu. Pořadatelé však byli proti a náš trucker musel startovat z boxů, tedy z posledního pozice. „Něco takového jsem ještě skutečně nezažil. Skoro jsem se začal smát,“ řekl po dojezdu David, který přesto odvedl skvělý výkon a nakonec dojel desátý. „Loni jsem tady udělal za celý víkend dva body, teď už mám bodík…“
 
Jeho stájový druh Markus Bösiger prokázal nervy ze železa. Byť stál vedle svého likvidátora z Nürburgringu a Le Mans Jeana Belloca, dokázal odstartovat na výtečnou. V prvních stovkách metrů se dostal před Belloca, Körbera a Levetta na třetí místo. Ve druhém kole předjel Hahna a byl druhý. Po dalších dvou kolech se ocitl v závěsu za Albacetem.
 
„Nechtěl jsem pokoušet osud. S devíti body za druhé místo jsem velmi spokojen. Hlavně se musím soustředit na pohárový závod,“ prohlásil evidentně spokojený Bösiger v cíli.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2007 - Podzimní cena Brna, foto Ladislav Kuruc

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose