www.car.cz
 

Kdo se stane v Košicích slovenským vicemistrem ?
     8.10.2007 07:54 - tisková zpráva


Kdo se stane v Košicích slovenským vicemistrem?
 
Třicet přihlášek na seznamu přihlášených evidovali týden před uzávěrkou v sekretariátu 33. TEMPUS BECEP RALLY KOŠICE 2007. Třiatřicátý ročník košické rally je závěrečným podnikem seriálu TEMPUS RALLY Majstrovstvá Slovenska 2007 a zároveň je posledním podnikem FIA Zóny střední Evropy pod názvem FIA CEZ Trophy 2007. V názvu rally se objevuje slovo BECEP, což je projekt Ministerstva dopravy, pošt a telekomunikací Slovenské republiky zaměřený na bezpečnost dopravního provozu na slovenských silnicích.
 
Slovenský titul získal potřetí do svého vlastnictví český šampion Václav Pech na voze Mitsubishi Lancer EVO IX (Čedok Slovakia). Třicetiletý Plzeňan vyhrál celkem čtyři podniky a třetí příčka při AquaCity Carbon Neutral Rally v Popradě mu stačila k definitivě slovenského titulu. Druhá příčka v absolutním pořadí je stále otevřená a o postu slovenského vicemistra se rozhodne až v Košicích. Ve hře je celkem pět kandidátů, nejlepší výchozí pozici má úřadující slovenský šampion Grzegorz Grzyb z Polska (Suzuki Swift S1600). Na pomyslný stříbrný stupínek mohou pomýšlet i Peter Gavlák, Miroslav Jandík z České republiky (oba Mitsubishi Lancer EVO IX).
 
Bez šancí nejsou ani Igor Drotár (Škoda Octavia WRC) a především Jozef Béreš jr. (Renault Clio S1600), vítěz předchozí mistrovské rally pod Tatrami. Zatímco Béreše čekají starty v mistrovství světa ve Španělsku a na Korsice v rámci JRC, Polák Grzyb a Gavlák absolvují přesně týden před závěrem sezony na Slovensku rally ve Vsetíně. Vedle absolutní klasifikace ještě není rozhodnuto o mistrovských titulech ve všech objemových třídách, a tak se dá v Košicích očekávat na rychlostních zkouškách tuhý a nelítostný sportovní boj.
 
Z doposud přihlášených posádek do Košic najdeme na seznamu přihlášených čtyři jezdce s národní prioritou – Peter Gavlák a Češi Miroslav Jandík, Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza STi) a Antonín Tlusťák (Suzuki Ignis S1600), z dalších jezdců přihlášky do Košic již zaslali Grzegorz Grzyb z Polska, Silvester Mikuláštík z České republiky (Subaru Impreza STi), Augustín Podhájecký (Škoda Fabia RS TDi), Mário Csente (Subaru Impreza Sti), Jaroslav Homola (Citroën C2 S1600), Ján Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX) a další. Na východě Slovenska se dá předpokládat i účast zahraničních jezdců z Maďarska a Polska. 
 
Organizátoři z Auto Klubu Košice ve spolupráci s promotérem slovenského šampionátu společností Tempus připravili náročnou dvoudenní rally, která měří celkem 373 km a obsahuje 11 rychlostních zkoušek v celkové délce 106 km. Další informace najdete na oficiální internetové stránce www.rallye.sk. Pozor!
 
Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena již na pátek 12. října!
 
 
V Košicích 5. října 2007                                                     Roman ORDELT
                                                                                             tiskový tajemník
                                                                             TEMPUS BECEP RALLY KOŠICE 2007

 
 
Fotogalerie:   Rally Jeseníky 2007- foto Vladimír Hubík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose