www.car.cz
 

A1GP: Hlavní jezdec pro Brno bude určen v pátek
     8.10.2007 16:59 - tisková zpráva


Šéf české stáje A1GP – Světového poháru motorsportu Antonín Charouz využívá pravidla nominace více jezdců pro jeden závodní víkend a hlavního pilota pro víkendový závod Škoda Transportation A1GP - Velká cena primátora statutárního města Brna vybere v pátek po jízdách nováčků. Do nich nastoupí mladík Erik Janiš s tím, že pokud by se mu nevedlo nejlépe, v sobotních trénincích, kvalifikaci a v nedělních závodech pojede zkušenější Tomáš Enge.
 
Manažer Charouz upozorňuje, že jeho jednání není ničím proti dvacetiletému Eriku Janišovi. „Nominace dvou závodníků je zcela běžná a my ji chceme v domácím podniku využít. Tomáš je proti Erikovi mnohem zkušenější a zároveň mi potvrdil, že bolest jeho operovaného lokte ustupuje, takže by víkend v Brně zvládl,“ líčí Charouz.
 
Není to nic proti Erikovi, navíc pokud bude v pátečních jízdách v pohodě, rychlý a klidný, bude celý víkend jeho. Domácí závod v tak velkém šampionátu je vždy pro jezdce velkým psychickým břemenem a my chceme být co nejlépe připraveni, to je jediný důvod širší brněnské nominace.“
 
Kniha A1GP World Cup of Motosport Season 2006/07
Bezmála sto šedesát stran kvalitního křídové papíru přináší stovky barevných fotografií z loňské sezony formule A1GP. Publikace představuje Světový pohár motorsportu v jeho typické podobě – jako pestrý a vzrušující svět špičkových automobilových závodů. Autorem všech obrázků je úspěšný český fotograf Adolf Zika (www.zika.cz). Vedle jeho působivých fotografií je pro fanoušky nachystáno i mnoho čtení v angličtině..

O závodech, jezdcích, týmech i o zákulisí stále populárnějšího šampionátu. Úplné výsledky jsou samozřejmostí.

Autor i jeho tým, který se na knize podílel, došli při práci k jedné zajímavosti. Adolf Zika byl jediným členem české reprezentace, který byl na všech závodech! Bylo to dáno tím, že skupina mechaniků a techniků se průběžně měnila, stejně tak i jezdecká soupiska. Zato sám fotograf musel být všude, protože potřeboval „materiál“ z kompletní sezony.

Prodej knihy: www.bpa.cz
 
A1 Grand Prix 2007/2008
30. září 2007 Zandvoort, Nizozemí
14. října 2007 Brno, Česká republika
25. listopadu 2007 Sepang, Malajsie
16. prosince 2007 Žuhaj, Čína
20. ledna 2008 Taupo, Nový Zéland
3. února 2008 Sydney, Austrálie
24. února 2008 Durban, JAR
16. března 2008 Mexico City, Mexiko
13. dubna 2008 Šanghaj, Čína
4. května Brands Hatch, Velká Británie
Internet: www.a1gp.com
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu Carbonia Cup z Oseka, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose