www.car.cz
 

Vojtěch Štajf se vrátil na stupně vítězů ve FIA Evropském poháru – střed.
     10.10.2007 08:24 - tisková zpráva


ŠTAJF BRONZOVÝ V EVROPSKÉM POHÁRU - STŘED
 
Po jednoroční pauze vyplněné titulem vicemistra České republiky se Vojtěch Štajf vrátil na stupně vítězů ve FIA Evropském poháru – střed. Po slovinské Rally Postojnska jama – Terst je totiž již jasné, že jej o postavení druhého vicemistra nikdo nepřipraví.
 
Sezóna 2007 byla opět pro tým Subaru ČR – Deník Blesk zpestřena zajímavými reprezentačními povinnostmi. V úvodních podnicích středoevropského seriálu se při nich bílomodrému vozu Subaru Impreza STI a jeho posádce dařilo a Vojtěch Štajf se na všech dokázal prosadit v první šestce, tedy na bodované příčky. Do Slovinska proto na soutěž, pojmenovanou podle slovinského krásného jeskynního komplexu a italského přístavního města Rally Postojnska jama – Terst, odjížděl s velkou nadějí na konečné medailové stupně.
 
Jako tomu bylo i při většině minulých reprezentačních startů, i tentokrát na sedadle spolujezdce seděla Petra Lesniaková, která letos při reprezentačních startech rovnocenně nahradila Vojtěchova častějšího spolujezdce Jiřího Černocha. Ve Slovinsku čekala na naši posádku konkurence víc jak devadesáti domácích i zahraničních dvojic, z nichž většina měla s touto soutěží mnohem větší zkušenosti – pro Vojtěcha i Petru byl start na Postojnske jame premiérový. Na jihu Evropy je přivítalo pěkné počasí, které se ale radikálně změnilo na startu sobotní etapy soutěže.
 
„Hned ráno převzaly vládu nad počasím přívalové deště a po cestě místy tekly doslova potoky vody,“ říká k tomu třiatřicetiletý pilot. I přes rozmary počasí si čtvrtým absolutním časem v úvodu soutěže posádka dokázala kvality svého rozpisu a vylepšila své postavení z páteční superspeciálky a figurovala opět na bodované příčce. Pak ale auto na vodě tekoucí přes silnici sklouzlo do příkopu a nebylo možné v soutěži pokračovat. Ani přímým soupeřům v boji o medailové příčky se však na deštivém jihu Evropy příliš nedařilo, Vojtěch Štajf si tak nakonec zajistil konečné postavení na stupních vítězů letošního Evropského poháru – střed, navíc jako jediný s vozem značky Subaru.
 
„Letos to mohlo být ještě o příčku lepší, ale snad jsme odvedli dobrou práci a naplnili jak očekávání partnerů našeho týmu, tak i dobře reprezentovali Českou republiku. Aspoň jsme se o to ze všech sil snažili,“ zamyšleně hodnotí letošní vystoupení na mezinárodní scéně pražský jezdec.
 
Slovinskou soutěž po boji zejména s domácími posádkami vyhrál velký soupeř a kamarád Karel Trojan, jenž se tak zároveň posunul v EP před Štajfa na stříbrnou příčku. K tomuto úspěchu mu celý tým Subaru ČR – Deník Blesk gratuluje, zároveň je to ale pro náš tým velká výzva do sezóny 2008.
 
Karel tak totiž pouze srovnal skóre vzájemných soubojů o celkové stříbro na 1:1, v loňském roce se v urputné bitvě Štajf – Trojan o domácí titul vicemistra radoval pilot bílomodrého vozu Subaru Impreza STI.
 
 
Karel Špaček
media team

 
 
Fotogalerie:   Rally Jeseníky 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose