www.car.cz
 

Emerson Fittipaldi i Tomáš Enge svezli pasažéry Pendolína !!
     11.10.2007 17:58 - tisková zpráva


A1GP: Na kávu s Emersonem Fittipaldim a spol. - (11.10.2007)

Vážení cestující, pokud máte chuť a čas, můžete přijít do našeho bistra, kde na vás čeká pan Emerson Fittipaldi, bývalý šampion formule 1,“ slyšeli dnes cestující vlaku Českých drah Pendolino. Ranní souprava jedoucí z Prahy do Brna měla na palubě vedle brazilské legendy i českou stáj formule A1GP - Světového poháru motorsportu a další dvě osobnosti světa F1 Johna Watsona a Jana Lammerse. Pro běžné pasažéry to byl šok, nicméně nemuseli si dělat starosti s tím, že nemají připravené fotografie pro podpis. „Božský Emo“ a spol. měli vše. Obrázky i psací potřeby.

U jednoho stolku se tak sešli Emerson Fittipaldi, Tomáš Enge, Erik a Jarek Janišovi. Kolem voněla káva, cestující přicházeli pro autogramy i za zážitkem. Potkat legendu typu Emersona Fittipaldiho na cestě vlakem, to zkrátka není každodenní záležitost. „Chcete věnování nebo stačí jen prostý podpis, prosím?,“ byl pozorný Emerson Fittipaldi k jedné z cestujících. „Je to příjemný zážitek, být vedle takové legendy. Ovšem zároveň se už těším na řízení formule,“ doplnil Erik Janiš sedící vedle slavného Jihoameričana.
 
Závodníci okusili řízení vlaku Pendolino. Dnes byl hlavním mužem kabiny Stanislav Mareček. „Vlaky řídím šestatřicet let, Pendolino je vrcholem,“ řekl Mareček. Své místo přepustil i mistrům volantu. „Je to velmi zvláštní pocit. Nemám šanci uhnout, kdyby se něco stalo,“ uvedl Tomáš Enge. Emerson Fittipaldi mu přikývl. „Přesně. A navíc sto šedesát kilometrů za hodinu, to je na mě trošku málo. Jel bych ještě rychleji,“ dodal Brazilec.
 
Výprava vyvolala velký rozruch. Především ve vlaku a po příjezdu do Brna. Jakmile souprava přesně podle jízdního řádu zastavila na brněnském 1. nástupišti, u dveří vagonu číslo 1. čekal košatý hrozen fotografů, kameramanů, novinářů. Brazilská legenda se svými českými kamarády a bývalými soupeři ze světa GP Johnem Watsonem a Janem Lammersem po vystoupení z vlaku kráčela nástupištěm k salonku ČD. Blesky fotoaparátů jen sršely.
 
Lidé čekající na své spoje pozorovali neočekávaný ruch. Brazilský šampion s černými brýlemi na očích naslouchal vyprávění Tomáše Engeho. „Byl to skvělý nápad Antonína Charouze, dát se dohromady s železnicí,“ prohlásil Brazilec poté, co v zaplněném sále nádražní budovy začala tisková konference. „Jízda z Prahy do Brna byla velmi příjemná a co vím, tak čeští fanoušci, kteří si koupí vstupenky na závody, mají dopravu po železnici zdarma. V mých očích výborná akce.“
 
Ještě předtím, na palubě Pendolina, se novináři dozvěděli novinku, která zásadně mění tvář A1GP. „Právě teď padlo embargo na zveřejnění informace, kterou máme už nějakou chvíli k dispozici. Od příštího ročníku A1GP a nejméně dalších šest let bude formule pro šampionát připravovat proslulá italská značka Ferrari,“ prohlásil v devět hodin ráno Antonín Charouz.  „Ve formuli 1 jezdí dvě ferrari, v ájedničce najednou bude dvaadvacet ferrari…,“ doplnil českého manažera Fittipaldi.
 
Když si na brněnském nádraží vzal slovo John Watson, vítěz 5 Grand Prix, pravil: „Jde o změnu, kterou si budeme moci uvědomit až časem. Je to totiž mimořádná událost, Ferrari je celosvětový fenomén a pro A1GP bude její vstup bezesporu znamenat hodně.“  Pro české diváky může být ájednička  poutavá už nyní. O víkendu mají šanci fandit české stáji s českým jezdcem v šampionátu se světovým kreditem. „Jako komentátor A1GP se už moc těším, že v neděli přijde na závody spousta diváků. Pro atmosféru bojů to je vždy velmi důležité,“ dodal John Watson.
 
Kniha A1GP World Cup of Motosport Season 2006/07
Bezmála sto šedesát stran kvalitního křídové papíru přináší stovky barevných fotografií z loňské sezony formule A1GP. Publikace představuje Světový pohár motorsportu v jeho typické podobě – jako pestrý a vzrušující svět špičkových automobilových závodů. Autorem všech obrázků je úspěšný český fotograf Adolf Zika (www.zika.cz). Vedle jeho působivých fotografií je pro fanoušky nachystáno i mnoho čtení v angličtině..

O závodech, jezdcích, týmech i o zákulisí stále populárnějšího šampionátu. Úplné výsledky jsou samozřejmostí.
Autor i jeho tým, který se na knize podílel, došli při práci k jedné zajímavosti. Adolf Zika byl jediným členem české reprezentace, který byl na všech závodech! Bylo to dáno tím, že skupina mechaniků a techniků se průběžně měnila, stejně tak i jezdecká soupiska. Zato sám fotograf musel být všude, protože potřeboval „materiál“ z kompletní sezony.
 

Prodej knihy: www.bpa.cz
A1GP 2007/2008
30. září 2007 Zandvoort, Nizozemí
14. října 2007 Brno, Česká republika
25. listopadu 2007 Sepang, Malajsie
16. prosince 2007 Žuhaj, Čína
20. ledna 2008 Taupo, Nový Zéland
3. února 2008 Sydney, Austrálie
24. února 2008 Durban, JAR
16. března 2008 Mexico City, Mexiko
13. dubna 2008 Šanghaj, Čína
4. května Brands Hatch, Velká Británie
Internet: www.a1gp.com
 
Program závodů A1GP v Brně
www.bpa.cz
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   A1GP - Fittipadli a další přijeli do Brna Pendolínem, foto BPA M. Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose