www.car.cz
 

OMV v oblasti automobilových závodů jen do konce roku 2007. Co Vojtěch ?
     15.10.2007 10:41 - tisková zpráva


Nové zaměření korporátního sponzorského programu OMV

Na konci roku 2007 skončí  sponzorské aktivity OMV na poli mezinárodních a národních automobilových závodů. V budoucnosti by se měla společnost stále více zaměřovat na sociální sektor a oblast obnovitelné energie. Tímto směrem se sponzorský program OMV vydá od začátku roku 2008. Působení OMV na poli rallye bylo velmi úspěšné. Nové podpůrné aktivity by měly tento příklad následovat.

Doposud se společnost OMV intenzivně zapojovala do sponzorování rallye sportu. Podporuje OMV Kronos Citroen World Rally Team, dva OMV BIXXOL Rally týmy, týmy účastnící se národních šampionátů v České republice, Slovinsku, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Maďarsku a Slovensku a závodů v Rakousku, Maďarsku, Německu a Srbsku. Tyto projekty budou od roku 2008 zastaveny.

 
Projektu na podporu rallye jsme se věnovali s velkými ambicemi a stále jsme ho zdokonalovali. V současné době jsme dosáhli zenitu. Proto je čas přijmout nové výzvy. Ty spočívají v rozšíření našich aktivit v sociálním sektoru a oblasti obnovitelných energií,“ vysvětluje Brigitte Mühlwisch, ředitelka korporátního sponzorství OMV.

 
Poděkování všem zúčastněným
Na úspěchu sponzorských aktivit OMV na poli rallye mělo podíl velké množství zúčastněných. Především jsou to jezdci a spolujezdci z 15 zemí, kteří za poslední 4 roky shromáždili 214 bodů v soutěžích FIA World Rally Championship (WRC, P-WRC, JWRC). Poděkování patří také všem týmům, stejně jako pořadatelům a organizátorům. Takový úspěch byl samozřejmě možný jen díky zástupcům médií, kteří aktivně během uplynulých let tyto aktivity podporovali.

Aktivity OMV v oblasti automobilových závodů budou pokračovat až do konce roku 2007. Vrcholem sezóny z hlediska korporátního sponzorského programu bude závod OMV Rally Waldviertel, který se koná od 8. do 10. listopadu v Rakousku. Se soutěží WRC se OMV Kronos Citroen World Rally Team a dva OMV BIXXOL Rally týmy rozloučí na Wales Rally GB, která se koná od 30. listopadu do 2. prosince.

Krok generálního partnera českého teamu jezdícího v barvách OMV komentuje manažer OMV BIXXOL Rally Teamu CZ, Tomáš Pochop: „Je to rozhodnutí, které musíme tak jako ostatní plně respektovat. My ale samozřejmě budeme usilovat o zajištění příští sezóny tak jak bylo v plánu." 

Pilot Štěpán Vojtěch jeho slova doplňuje: „Rozhodnutí společnosti OMV přišlo vcelku neočekávaně v souvislosti s naším společným plánováním budoucnosti. Jelikož se ale jedná o celosvětově strategické rozhodnutí, nezbývá než jej respektovat a hledat řešení, jak náš projekt udržet. Za dosavadní spolupráci jsem velmi vděčný, neboť OMV vehnala nový vítr do našich plachet a společně jsme udělali velký krok ve všech směrech.

Nyní máme ještě větší motivaci pro nabitý závěr letošní sezóny.“

 

www.vojtech.org


 
 
Fotogalerie:   Matzke a Skula úspěšní na Hockenheimu 2007, foto týmu K. Kubeš

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose