www.car.cz
 

Podle známého hesla o potrefené huse ??? Trucker Belloc se ozval..
     17.10.2007 12:03 - tisková zpráva


Vážený pane Bellocu,

Tímto reaguji na Vaše vyjádření publikované na stránkách týmu Buggyra International Racing Systém. V první řadě nemáte sebemenší důvod děkovat za zveřejnění svého názoru. Naše stránky jsou veřejně přístupné a já osobně vítám veškeré formy diskuse. Zvláště pak, pokud jejich autor nepropadá na rozdíl od některých španělských „fanoušků“ truckracingu hysterii, argumentuje slušně a věcně.

Zmínka o Vašem střetu s Markusem Bosigerem v Le Mans byla součástí poněkud rozsáhlejšího materiálu. Jeho cílem bylo upozornit objektivního čtenáře na to, že Markus Bosiger byl v průběhu sezóny ve třech případech velmi sporně penalizován (Albacete, Most, Misano) a jednou nedojel po kolizi s Vámi (Le Mans).
 
Nikdy jsem se nevyjádřil v tom smyslu, že jste Markuse trefil záměrně. Faktem však zůstává, že po vzájemné kolizi s Vámi pro něj závod skončil. Mimochodem, jediným z letošních mnoha soubojů dvojice Bosiger – Belloc, který řešila FIA, byl závěr nedělního závodu v Misanu. Markus Bosiger byl po něm penalizován ztrátou dvou bodů. Přitom se jednalo o střet, který ve srovnání s tím, co se dělo v neděli v Le Mans připomínal dětskou strkanici.
 
A jen tak mimochodem, dovedete si představit, jak by vypadala reakce španělské strany v případě, kdy Antonia stejným způsobem vyřadil z boje David Vršecký? Já ano! Diskvalifikace týmu z celého závodního víkendu! Důvod? Týmová strategie!
Právě s tímto termínem totiž tým Equipo Cepsa ve druhé části šampionátu velmi mistrně argumentoval.
 
Stačí vzpomenout na kvalifikaci v Le Mans, kdy se po střetu Vršeckého s Hahnem dostal Bosiger na třetí místo. Ještě předtím byl v Mostě diskvalifikován Markus Bosiger po kolizi Albaceteho s Vršeckým, ačkoli na střetu obou jezdců nenesl sebemenší vinu. David totiž podle španělských manažerů zaútočil na Antonia v rámci týmové strategie! Zastávám názor, že právo na stejné spekulace ohledně uplatnění týmové strategie má i Buggyra. Zvláště pak, když je majitelem týmu v jehož barvách startujete Lutz Bernau, který zároveň velmi těsně spolupracuje s týmem Equipo Cepsa. Možná uznáte, že toto spojení k podobným spekulacím přímo vybízí.

Vážený pane Bellocu, chci Vás ubezpečit, že Vás považuji za mimořádně kvalitního jezdce, který byl nesporným oživením letošního šampionátu. A stejně jako Markus Bosiger pevně věřím v tom, že se na okruzích budeme potkávat i v dalších sezónách.

S pozdravem
Petr Bošnakov
Buggyra
 
oficiální stránky týmu : www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   Buggyra vítězí v Německu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose