www.car.cz
 

Lukáš Pešek před víkendovou GP Malajsie, po pátku zatím třetí
     19.10.2007 10:59 - tisková zpráva


LP 52 před GP Malajsie
Lukáši, od úterý už jsi v Malajsii, jaká byla cesta z Austrálie a co už jsi v Malajsii viděl?

Cesta z Austrálie byla celkem pohoda, letěli jsme v noci a já jsem ji skoro celou prospal. Tady v Malajsii je docela horko, vlhko a zatím každý den kolem 14. hodiny prší, tak jsem zvědav jak bude o víkendu. Zatím jsem si stihnul prohlédnout historickou i moderní část Kuala Lumpur a přesunout se na okruh v Sepangu , který leží asi 50 km jižně od Kuala Lumpur. Konečně už mám i svoje zavazadla, která nakonec cestovala i do Melbourne a zase za mnou do Malajsie.

Jak se těšíš na okruh v Sepangu?

No, upřímně řečeno, jsem na závod velice zvědav. Na okruhu je nový povrch, který hrozně opotřebovává pneumatiky. Vypadá to, že to zaskočilo i výrobce pneumatik, který přivezl do Sepangu málo pneumatik s tou nejtvrdší směsí. Takže na nich asi nebudu vůbec trénovat a nasadíme je až na závod. Jinak se cítím uplně v pohodě a těším se na závod.

A ještě radostná vzpomínka na předchozí závod :
GP Australia 2007 - VÍTĚZSTVÍ LP 52 !!!

Rozhovor s Lukášem Peškem o vítězství ve Velké ceně Austrálie

Lukáši, po strhujícím závodě jsi vyhrál Velkou cenu Austrálie. Jaký to je pocit bezprostředně po dojetí cílem?

Je to úžasné a mám z toho obrovskou radost. Po těch nevydařených závodech jsem konečně protrhnul tu smůlu a ukázal, že nemusím pořád padat a umím vyhrát.

Závod to byl nádherný, jak jsi ho viděl ty?

Já už jsem včera říkal, že mám zdejší okruh velice rád a po dnešku ho mám ještě radši. Přiznám se, že jsem měl dnes obavu ze startu. Poslední dobou mi zrovna nevycházely nejlépe. Dnes se mi ale podařilo velmi dobře odstartovat a jelo se mi výborně. Snažil jsem se dostat na první pozici a vytvořit si nějaký náskok na ostatní. To se mi zhruba v polovině závodu podařilo, až jsem byl trochu překvapen, že těsně za mnou nikdo není. Pak jsem měl ale pocit, že mi trochu odcházejí pneumatiky a už jsem byl zase třetí.

Jak jsi prožíval poslední kola závodu?

Bylo mi jasné, že pokud chci vyhrát, musím si při nájezdu do posledního kola vytvořit náskok. Cílová rovinka je tady dlouhá a dá se tady velmi dobře využít větrného pytle právě pro předjíždění na cílové rovince. První dvě zatáčky tady umím asi ze všech nejlíp a toho jsem taky v posledním kole využil. Dostal jsem se na první místo, vytvořil jsem si nepatrný náskok a v cílové rovince už jsem jen jezdil ze strany na stranu, aby ta výhoda větrného pytle pro ty za mnou byla co nejmenší. Mám radost, že se to podařilo. Prostě se to dneska všechno sešlo, trať, nastavení a výkon motocyklu a jezdecká pohoda. Boj o třetí místo celkově je pro mě stále otevřený už se těším na VC Malajsie.

Jaká bude oslava vítězství ?

Oslava? No, asi sportovní. Půjdu si trochu zaběhat , Velká cena Malajsie se jede už příští týden, a já chci mít formu i tam. Ale samozřejmě s týmem decentní oslava bude. Vždyť je to i jejich obrovská zásluha, že jsem dnes vyhrál.

MLJ RACING

 

Oficiální stránky týmu : http://www.lukas-pesek.com/

Po první částu kvalifikace drží Lukáš pěkné  třetí místo. O postavení na startovním roštu ovšem definitivně rozhodnou až výsledky sobotní kvalifikační části.

Výsledky - kvalifikace:
Do 125 ccm: 1. P. Nieto (Šp./Aprilia) 2:23,886, 2. Pasini (It./Aprilia) 2:26,592, 3. Pešek (ČR/Derbi) 2:26,773, 4. Talmacsi (Maď./Aprilia) 2:26,841, 5. Bradl (Něm./Aprilia) 2:27,565, 6. Di Meglio (Fr./Honda) 2:27,903.
Do 250 ccm: 1. Lorenzo (Šp./Aprilia) 2:08,876, 2. Doviziozo (It./Honda) 2:08,968, 3. Bautista (Šp./Aprilia) 2:09,155, 4. Lüthi (Švýc./Aprilia) 2:09,387, 5. Kallio (Fin./KTM) 2:09,647, 6. Simoncelli (It./Gilera) 2:09,732, ...16. Abraham (ČR/Aprilia) 2:11,642.


 
 
Fotogalerie:   Nedělní závod trucků v Mostě - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose