www.car.cz
 

SCC: Finále na Hockenheimu vyhrál Kormann a Beisel
     24.10.2007 19:14 - Vladimír Rožánek


Do sobotního závodu se postavil na pole positions Němec Kormann s PRC BMW, kterému zřejmě déšť tolik nevadil. V divizi jedna překvapivě mokrý povrch nejvíce svědčil Francouzi Haberkornovi, který s Normou Honda CN měl ještě teoreticko šanci na titul. Druhý v divizi pro vozy do 2000ccm3 dokončil závod Jean Herbeth s dalším vozem Norma Honda a až třetí dojel Matzinger s PRC Honda.

 

Pár bodů uzmuli soupeřům i Rudi Seher na Lucchini Opel a Sabrina Hungebühler s Osellou Honda.

V divizi 2 byla situace zajímavější a i díky vítězství v kvalifikaci se překvapivě radoval Němec Kormann s PRC BMW, který tak zaznamenal svoje první vítězství ve Sports Car Challenge. Druhý skončil za jeho zády  E.Pedrazza na PRC Ford Cosworth a bronz si vyjel Gerd Beisel s dalším PRC 07, ve kterém duněl motor Nissan V6. Dvanáct bodů ukořistil Švýcar Kohler na PRC BMW. V divizi 3 startoval osamocený Plaweg s Porsche a divize 4 na tom byla podobně, když závodil sám se sebou Švýcar Jauslin s vozem Gebhardt GT1.

 

V druhé jízdě si v divizi první nenechal ujít zlatou medaily opět Yvan Haberkorn s vozem Norma, který vymysleli konstruktéři ve Francii. Druhé místo patřilo ženě. Sabrina Hungebühler vypálila všem chlapům rybník a odvezla do Švýcarska druhé místo, ke kterému jí výrazně pomáhal vůz Osella Honda. Třetí skončil Němec Münch, loňský mistr Rakouska. O několik bodů obohatili svou sbírku i Rüffer a Bereiter.

 

Druhá divize patřila Beiselovi s PRC Nissan V6 a vítězství v divizi ho nemohlo minout. Pro své letošní velmi dobré výkony si titul zaslouží. Z počátku roku sice startoval se starším vozem PRC BMW 3,2ltr., ale i přesto dokázal několikrát pokořit své soupeře na novějších verzích stroje PRC. Druhé místo na Hockenheimu vybojoval Wolfi Payr s PRC 07 BMW a bronz si odvezl Švýcar Adi Gärtner s Martini Alfa Romeo. Závod nedokončil jak Jouhsen, tak i E.Pedrazza.

 

 

Výsledky Sports Car Challenge Hockenheim Grand Prix:

 

1. jízda

Divize 1:

Y.Haberkorn (F) – Norma M20 Honda CN

J.M.Herbeth (F) – Norma M20 Evo Honda CN

K.H.Matzinger (A) – PRC Honda CN

Divize 2:

P.Kormann (D) – PRC BMW 2,5ltr.

E.Pedrazza (A) – PRC Ford Cosworth 3,5ltr.

G.Beisel (D) – PRC 07 Nissan V6 3,0ltr.

 

2. jízda

Divize 1:

Y.Haberkorn (F) – Norma M20 Honda CN

S.Hungebühler (CH) – Osella Junior Honda CN

K.H.Matzinger (A) – PRC Honda CN

Divize 2:

G.Beisel (D) – PRC 07 Nissan V6 3,0ltr.

W.Payr (F) – PRC 07 BMW 3,2ltr.

A.Gärtner (CH) – Martini Alfa Romeo V6 3,0ltr.

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2007

Foto: Eike Funke


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge při truckách v Mostě © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose