www.car.cz
 

Lukáš Pešek startuje v Mugellu z 13 pozice a věří v úspěch.
     tisková zpráva


Grand Premio Cinzano D’Italia, Mugello

Stejně jako včera, tak i dnes přešlo počasí v Mugellu po lehkém ranním dešti do krásného slunečného dne s teplotami kolem 24°C a umožnilo všem jezdcům zlepšit své časy ze včerejší kvalifikace.

Lukáš Pešek nastoupil do ranního volného tréninku se stejným nastavením motocyklu, s jakým dokázal ve včerejší kvalifikaci vybojovat průběžné 17. místo. V průběhu tréninku zajížděl podobné časy jako v kvalifikaci, se svým výkonem však nebyl příliš spokojen. Komentoval jej slovy „Nebylo to dobré, nepodařilo se mi v průběhu celého tréninku najít optimální rytmus. Nešlo mi to. Do kvalifikace musíme mírně upravit nastavení a určitě pak zrychlím.“

V průběhu odpolední kvalifikace odkroužil Lukáš na okruhu Mugello 13 kol a v desátém kole pak zajel čas 1:59,618, což bylo zlepšení o 1,3s oproti včerejšku. Tímto časem si Lukáš také zajistil 13. startovní pozici a do zítřejšího závodu odstartuje ze 4. řady, což je nejlepší kvalifikační výsledek, jakého se Lukášovi podařilo v mistrovství světa silničních motocyklů dosáhnout. Lukáš se svým dnešním výkonem stal druhým nejlepším jezdcem na stroji Honda (před ním pouze A. Dovizioso, který si zajistil 4. startovní pozici), což je to pro něj jistě potřebné povzbuzení do zítřejšího závodu. Lukáš po kvalifikaci řekl:

Motorka jede výborně, pořád se zlepšuje, dnes jsme dělali jen drobné úpravy v nastavení podvozku. Ke konci kvalifikace jsem jel společně s oběma KTM a ve stejném kole jsme zajeli naše nejlepší časy. Ale měl jsem pocit, že bych mohl jet ještě rychleji, zvláště v zatáčkách mne Kalio trochu brzdil.

Dokázal jsem si vybojovat dobrou startovní pozici do závodu. Pokud se mi podaří start mohl bych zůstat ve vedoucí skupince a zajet ještě lepší výsledek než v Le Mans. Dám do toho všechno."

AMD

oficiální stránky: www.czechGP.com

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose