www.car.cz
 

Michal Filla bronzový v Mistrovství Evropy Supersport 2007 v Cartageně.!
     24.10.2007 23:00 - tisková zpráva


Poslední a rozhodující závod seriálu Mistrovství Evropy silničních motocyklů  se konal ve španělské Cartageně. Michal Filla se na dalekou cestu vydal především díky týmu K+L , který mu zapůjčil motocykl Honda a potřebný závodní materiál. V Cartageně se sešla asi největší konkurence ze všech závodů ME, navíc Michal startoval na pro něj opět novém motocyklu Honda CBR 600RR 2005, ale mechanik Martin Janoušek udělal ohromný kus práce aby Michalovi přizpůsobil motocykl k jeho spokojenosti.
 
Kvalifikační čas znamenal desátou pozici na startu. Michal se hned od úvodních kol závodu propracoval na pátou pozici a snažil se dojet skupinku jezdců bojující o první místo. To se ovšem nepodařilo a tak se poté  v taktickém boji spokojil s šestým místem v cíli. Nejdůležitější ovšem je, že se mu tímto výsledkem podařilo poskočit na skvělé třetí místo v celkové klasifikaci. Po loňském titulu Vicemistra Evropy ve třídě  GP 250cc se Michal opět prosadil do první trojice a to hned ve své první sezoně s čtyřtaktním motocyklem.
 
Michal Filla: „Jsem moc rád, že se to všechno podařilo a dokončili jsme závod na šestém místě. Víkend pro nás nezačal zrovna nejlépe. Pro nastavení alespoň základních prvků a zjištění celkového chování stroje jsme potřebovali najet nějaká kola, ale vlivem velmi špatného počasí byly všechny tréninky zrušeny a začínalo se až oficiálním pátečním měřeným tréninkem. Musím pochválit skvělou práci mechanika Martina, který se celý víkend nezastavil a odvedl perfektní práci.
 
Startovali jsme na osychající trati, v několika zatáčkách a mimo ideální stopu bylo ještě docela hodně mokro. Po stratu se mi podařilo zabojovat a v prvních kolech jsem se protlačil na páté místo. Několik kol jsem jezdil za vedoucí čtveřicí. Snažil jsem se stáhnout jeden a půl vteřinovou ztrátu, kterou jsem na jezdce před sebou měl, ale tento rozdíl zůstával pořád stejný. Nakonec jsem si dojel pro jisté šesté místo v závodě a třetí celkově. Před sezonou bych takový výsledek rozhodně nečekal.
 
Musím poděkovat týmu KL Intermoto za pomoc a spolupráci. Většinu sezony jsem ale absolvoval v týmu KRTZ IV a i zde jsem měl vždy perfektně připravený motocykl a výborné zázemí. Bohužel jsme z různých důvodů do Cartageny neodjeli společně, ale za celou sezonu jim patří můj velký dík.  Stejně tak bych chtěl poděkovat všem mým partnerům a lidem, kteří mi celou sezonu pomáhali. Doufám, že jsem je nezklamal.“
 
Výsledky závodu v Cartageně:
1. Pellizzon ITA Triumph , 2. Perret FRA Honda, 3. Giugovaz ITA Kawasaki, 4. Tarizzo ITA Honda,
5. Marrancone ITA Honda, 6. Filla CZE Honda, 7. Tirado SPA Yamaha, 8. Roncoroni ITA Yamaha
 
 
Konečné pořadí Mistrovství Evropy třídy Supersport:
1
TARIZZO
Guglielmo
FMI
I
Honda
71
2
MARRANCONE
Danilo
FMI
I
Yamaha
70
3
FILLA
Michal
ACCR
CZ
Honda
59
4
ROUS
Radek
ACCR
CZ
Yamaha
53
5
VALJAN
Loris
HMS
HR
Yamaha
34
 
Vladimír Novotný
Foto & PR

 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2007, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose