www.car.cz
 

Roman Kresta na schůzce v továrním týmu X-Raid BMW . Pojede Dakar ????!
     25.10.2007 19:33 - tisková zpráva


Kresta navštívil tým BMW a pak zkoušel nový olej Mogul - (24.10.2007)

Bohatý program měl v posledních dnech Roman Kresta. Se svým manažerem Antonínem Charouzem se zúčastnili schůzky v továrním týmu X-Raid BMW pro Rally Dakar, kde jednali s šéfem týmu Svenem Quandtem a po návratu závodník absolvoval se svým soutěžním speciálem Mitsubishi Lancer Evo 9 jízdy, při nichž testoval nový sportovní olej Mogul 5W-50 Extreme Sport. Kresta se v týmu BMW objevil již podruhé, když v červnu v Maroku testoval stájový vůz BMW X3 CC.

Ve hře je start Romana Kresty v příštím ročníku proslulé soutěže Rally Dakar. Luhačovický závodník byl jedním z adeptů na místo, které zůstalo volné po tragické smrti bývalého šampina světové rally Colinu McRaeovi. Quandt si do vozu BMW X3 CC nakonec vybral Bruna Sabyho, zkušeného Francouze, jenž kromě jiných úspěchů dříve získal i dakarský triumf (1993). BMW má vzhledem k výsledkům testů stále zájem i o Romana Krestu. V jednání je tak možnost přihlásit do Rally Dakar čtvrtý vůz.
 
Roman Kresta: „Testování vozu BMW X3 CC pro mne bylo velkým zážitkem. Překvapilo mě, co auto vydrží, jak je rychlé i jak účinné má brzdy. Lze jej označit za podobný speciál, jako jsou modely WRC v klasických soutěžích. Spokojenost továrního týmu s mým přístupem a výkonem mi samozřejmě udělala radost.
 
Zadání znělo: Tady máš auto a jeď, jako bys vyrazil k Dakaru. Neznámá trasa, neznámé auto, byla to výzva. Angažmá v týmu BMW mě láká, po letech závodění v soutěžáckém MS by to bylo opět něco zcela nového. Dakar je nesmírně těžký, uspěje hlavně ten, kdo má hodně zkušeností a také perfektní fyzičku. Pokud by jednání s BMW dopadla dobře, přál bych si dlouhodobý kontrakt, abych se mohl postupně zlepšovat.“
 
Antonín Charouz: „Pan Quandt a technici továrního týmu BMW byli s Romanem spokojeni, nicméně přednost dostal Bruno Saby, což chápu. Jde o velmi zkušeného pilota. Nicméně pro Romana bylo letní testování i nynější jednání u týmu ve Frankfurtu nad Mohanem cennou zkušeností, na kterou lze v budoucnu navázat. Vedle BMW jsme ale v kontaktu i s jinými firmami.“
 
Roman Kresta testoval nový olej Mogul
Po návratu od týmu X-Raid BMW se Roman Kresta téměř rovnou přesunul do Vysokého Mýta, kde jej čekalo testování nového oleje pro sportovní účely. V rámci klientského dne společnosti Paramo a.s. jezdil se svým Mitsubishi Lancer Evo 9 na východočeském autodromu v ostrém tempu od ranních hodin do pozdního odpoledne.
 
Hlavním účelem jízd byly zkoušky nového oleje Mogul 5W-50 Extreme Sport. Mazivo je doporučováno pro motory sportovních a soutěžních vozidel, stejně jako do silných sériových automobilů. Výsledky testování budou známy po analýze firemních expertů.
 
Společnost Paramo, která byla letos se svou značkou Mogul partnerem Romana Kresty, má snahu pokračovat stejným směrem i v sezoně 2008. Vede ji k tomu pozitivní hodnocení dosavadní spolupráce. Jednání na toto téma v současnosti probíhají.
 
Roman Kresta: „Zkouška oleje v závodním voze je podle mě nejlepší způsob, jak výrobek otestovat. Jsme přesvědčen o tom, že Mogul 5W-50 Extreme Sport je zcela srovnatelný s výrobky konkurence. Během sta kilometrů, které jsem ve Vysokém Mýtě najezdil, fungoval motor naprosto bezproblémově. Při jízdách jsem si s techniky společnosti Charouz Racing System vyzkoušel i drobné úpravy našeho Mitsubishi Lancer Evo 9, které bychom rádi uplatnili v příští sezoně.“
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   Testy Romana Kresty, říjen 2007, foto BPA M. Straka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose