www.car.cz
 

Šoupátka 2007 již počtvrté uzavřela sezónu motokrosových jezdců od těch nejmladších až po seniory
     25.10.2007 19:47 - tisková zpráva


Již po čtvrté se sešli na konci sezóny motokrosoví jezdci od těch nejmladších až po seniory na posledním závodě sezóny roku 2007, aby se rozloučili a užili si program, který připravil AMK MOTOSPORT TEAM Neslovice na cvičné trati v areálu bývalých kasáren v Neslovicích. Od časných ranních hodin se konala přejímka motocyklů a přihlášení jezdců do jednotlivých tříd.
 
Z celkového počtu 80 jezdců bylo nejvíce kluků a děvčat ve třídě do 50 ccm ve věku od 5 do 8 let a to 17 startujících. Vzhledem k tomu, že startovací zařízení je pro 14 jezdců stáli tito malí špunti ve dvou řadách a od osmi hodin začal seznamovací trénink a pak následovaly pětašedesátky a pětaosmdesátky, dále motocykly od 125 ccm výše a třída pit bike kids a pit bike open a konečně i třída nostalgiků na pionýrech různě upravených a to jak více nebo méně zdařilých modifikacích.
 
Odpoledne po polední přestávce bylo slavnostní zahájení, kterého se zúčastnil i místostarosta města Oslavan Ing.Musil, který seznámil přítomné jezdce, doprovody a diváky s novou trasou cyklostezky jejímž garantem je skupina ČEZ, a tato zapůjčila do cílové jízdy cyklistů bránu a krásné deštníky s logem firmy a podílela se tak na společné akci cyklistů a motoristů kteří mají mnoho společného. Věříme, že úzká spolupráce těchto dvou odvětví sportu bude dále pokračovat za podpory ČEZu v našem mikroregionu ivančicko. Cíl trasy cyklistů byl na motokrosové trati a cyklisté si mohli vyzkoušet jak se na takové „stezce“ jede.  
 
Jezdci na svých strojích předváděli pěkné souboje v duchu fair play.  I přes studené počasí a dosti silný vítr byl dodržen časový harmonogram jízd a doprovodného programu. Organizátorům se podařilo pro necelou pětistovku diváků připravit program s živou hudbou a po vyhlášení vítězů jednotlivých tříd a předání cen od spolupracujících partnerů jako f. ARTTEC, f. ASIO, Poštovní spořitelna, f. Stapamix, f. MPA, lízingovka, f.Big SHOCK, f. ŠULC Ramps, R. P.Tuning, Esox leasing byl spuštěn velkolepý ohňostroj pana Jaroslava Habáně, který byl pastvou pro oči a i pro uši na krásnou hudbu. Třinácti minutová symfonie rozzářila oči dětí i dospělých.
 
Všichni jezdci dostali drobnou upomínku na 4.ročník „zavírání šoupátek v Neslovicích“ a pořadatelé byli zahrnováni otázkami zda bude v příštím roce pátý ročník.
 
Vítězové jednotlivých tříd:
 
Do 50 ccm  1.místo Ondřej Pokorný z Ivančic
                   2. místo Matěj Zelenka Kolín
                   3. místo Petr Kolaja  Květná  8.místo Eva Schneiderová, 16.místo Michaela Janderková  obě z Neslovic, 17.místo Hana Šulcová  Ivančice (poslední jízdu nedokončila pro zdravotní potíže)
Do 65 ccm  1.místo Dominik Schneider  Neslovice
                   2. místo Adam Dobeš  Výčapy
                   3. místo Erik Schneider Neslovice   4.místo Filip Gross Nová Ves 
 
Do 85 ccm. 1.místo Jan Hlava Zajax tým Chrudim
                   2.místo Dominik Komárek Dolní Kounice
                   3.místo Patrik Šponar  Moravská Třebová
 
PR

 
 
Fotogalerie:   OffROAD Maraton Milovice, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose