www.car.cz
 

Epilog uzavřel okruhovou sezónu v ČR
     28.10.2007 17:18 - Vladimír Rožánek


Na posledním svezení v sezóně 2007 na okruzích bylo vidět samé pěkné vozy. Dvě Lamborghini Gallardo GT3, Mercedesy a Audi DTM, Chevrolet Corvette, Aston Martin, ale i plejádu vozů BMW a Porsche.

V kvalifikaci si nejlépe počínala posádka Daniš-Lacko-Matzke-Brejla s Mercedesem, ale Maděryč-Björk-Kostka a Janák zůstávali na dostřel. Třetím místem v tréninku na sebe upozornil i Aston Martin a velmi nadějně si počínal i Chevrolet Corvette od Renauera. Zajímavostí bylo šesté místo na roštu pro A.Herbecka s Pagani Zonda GT.

Ale již po hodině po startu bylo vše jinak. Vedení se ujal vůz Corvette C5-R, který pilotovali Kaufmann a Talkanitsa. Druhé místo patřilo Audi DTM a nadějně jeli i Machánek s Bártou na Porsche 911. Ferrari 430 s posádkou Macháček-Charous-Jerman-Vorba figurovalo až na 28. místě a moc důvodů k radosti neměl ani Herbeck s Pagani Zonda. Po hodině byl klasifikován na 39.místě.

V závodě nakonec zvítězilo Audi A4 DTM a vrátila soupeřům z Mercedesu jejich porážky během sezóny. Čtveřice Maděryč-Björk-Kostka a Janák si vítězství zasloužila. Stíhací jízdou zachránila druhé místo posádka Kuzminykh-Konopka-Gusenbauer-Mičánek Junior. Obzvláště pak výkon Mičánka zasloužil pochvalu, když Rus byl zjevně nejslabším článkem posádky. Třetí příčku si z Brna odváží Hardman s Leventisem na stroji Aston Martin GT1. Britové si tak oproti loňsku polepšili.

Bramborové čtvrté místo si odvážejí Peham a Mammerow s vozem Porsche 997 GT3 Cup. Pro šesté místo dojel v Brně s odstupem devíti kol Milan Bezák a Studenič a hned za nimi skončili jejich krajané Machánek s Bártou a Maďarem Raczem na dalším voze Porsche 911 GT3. Osmý skončil J.Jiřík, který s Lamborghini Gallardo jezdil FIA GT3 a v posádce ho doplňovali dva ruští kolegové. Úvodní závod Chevroletu Corvette C5-R se i po slibném začátku nezdařil a skončil s poruchou převodovky na 27. místě. Do cíle nedojel jak Mercedes DTM, tak i Herbeckovo Pagani, které disponuje motorem Mercedes V12. Jet Alliance s Wendlingerem a Lichtner-Hoyerem skončili s vozem Porsche již v kvalifikacích se závadou převodovky.

Brněnský Epilog 2007:

Maděryč/Björk/Kostka/Janák - Audi A4 DTM

Konopka/Gusenbauer/Kuzminykh/Mičánek - Mercedes DTM

Hardman/Leventis - Aston Martin GT1

Peham/Mammerow - Porsche 997 GT3 Cup

Renz/Seefried -Porsche 911 GT3 Cup

Bezák/Studenič - Porsche 911 GT3 Cup

Machánek/Bárta/Racz - Porsche 911 GT3 RSR

Kuzminykh/Jiřík/Provornov - Lamborghini Gallardo GT3

Ortlieb/Pfefferkorn/Zumstein - Porsche 997 GT3 Cup

Vacík/Hudeček - Ferrari 360 Challenge

Teď již nezbývá, než se těšit že v další sezóně přibude zajímavých vozů a pilotů, protože sezóna je definitivně u konce.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose