www.car.cz
 

Jiří Janák při premiéře s Audi DTM členem vítězné posádky Epilogu 2007
     29.10.2007 06:44 - tisková zpráva


Triumfální vítězství BRT s Jiřím Janákem v kokpitu

Česká hymna korunovala Epilog 2007 i díky Jiřímu Janákovi, který se mimochodem na svůj poslední závod sezóny velice těšil. V kokpitu AUDI A4 DTM se zorientoval rychle a v šestihodinovém závodě to bylo vidět. Společně se spolujezdci Milanem Maděryčem, Thedem Bjorkem a Tomášem Kostkou si nakonec dojel pro zasloužené vítězství.

I když poslední říjnový víkend počasí tahalo spíše do postele, na tribuny brněnského automotodromu dorazilo početné množství divákú, kteří nezapřeli srdce opravdových fanoušků. Mezi sporadickými kapkami deště měli možnost sledovat, jak si na trati počínají jejich favorité.
Jiří Janák si dal seznamovací jízdu s Audi A4 DTM, které mu do rukou svěřil šéf Bohemia Racing Teamu Milan Maděryč, už ve čtvrtek odpoledne a vůbec netajil své nadšení touto výjimečnou technikou. „Je to bezkonkurenční vůz. Pro okruhového jezdce snad neexistuje větší svátek než se svézt s automobilem upraveným pro DTM. Já si vychutnávám každou minutu v něm a musím říct, že je dokonale ovladatelné,“ řekl Jirka po prvních kilometrech.

I když na startovní listině Epilogu figurovaly celkem tři DTM-ka, posádka BRT dva nablýskané soupeře z dílny Mercedesu díky výkonům svých pilotů totálně zastínila.

Kvalifikace přinesla posádce BRT druhé místo. Je ale nutné dodat, že její první část se jela na velice kluzké trati, na co doplatil Thed Bjork, když skončil mimo ní. Právě opravě auta po této kolizi musel tým obětovat druhou kvalifikaci
. Ta většině jezdců přinesla nejrychlejší časy, protože závodní dráha výrazně oschla. Tomáš Kostka a Jiří Janák tedy ztracené doháněli v poslední - večerní části kvalifikace, a povedlo se jim to opravdu bravurně. A to i navzdory tomu, že kvůli padajícím kapkám mlhy museli bojovat s horší adhezí tratě, kterou navíc stihla dokonale pohltit tma...

V sobotu ve 14 hodin, díky precizní práci mechaniků BRT, stálo v první řadě startovního roštu perfektně připravené auto, které do šestihodinovky uvedl Thed Björk. Chvíli se musel o svou druhou pozici bít, a to poté, co raketově vystartovala třetí v pořadí žlutá Corvette C5R. Netrvalo však dlouho a stíhací jízdou si Thed vydobyl vedoucí pozici. V momentu, kdy do kokpitu AUDI usedal Milan Maděryč, měl už Bohemia Racing Team slušný náskok.

Jiří Janák byl třetím jezdcem v pořadí, který vedl svůj tým jistým krokem ke stupním vítězů. Předvedl se jako opravdový profesionál, i když jízdu pod umělým světlem si doposud nikdy nevyzkoušel. Jirka ale rozhodně zúročil důvěru, kterou do jeho schopností vložil šéf Bohemia Racing Teamu. Za volantem strávil téměr dvě hodiny. To, že Bohemia Racing Team bude mít důvod na pořádnou oslavu, potvrdil v závěru vytrvalostní bitvy rovněž vynikajíci jezdec Tomáš Kostka.

Bravůrní výkony všech čtyř členů posádky a též skvělou práci mechaniků korunovalo mimořádně cenné vítězství v letošním Epilogu. Národní hymna zazněla na jejich počest, následována velikým aplauzem nejen z řad fanoušků, ale i konkurence. „Mám obrovskou radost, že se nám podařilo zvítězit, a že díky nabídce pana Maděryče jsem i já mohl prispět k tomuto úspěchu. Spolupráce s týmem byla perfektní, auto stoprocentně připravené.

Opravdu jsem si tyto závody užíval. Navíc to po náročné sezoně byla pro mě i malá satisfakce za některé smolné okamžiky z Porsche Supercupu a Carrera Cupu. Ještě jednou bych velice rád poděkoval panu Maděryčovi za tuto jedinečnou příležitost a taky celému týmu za příkladnou spolupráci. Samozřejmě, velké díky patří i fanouškům,“ řekl usmátý Jiří Janák, který se po tomto víkendu opět naplno ponoří do učení, aby mohl úspěšně uzavřít studium na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

 

Oficiální stránky  jezdce : www.jiri-janak.com

a www.brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2007, pozlacená premiéra Jiřího Janáka v Audi DTM, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose