www.car.cz
 

Setkání mistrů v sobotu v Sosnové ozdobí Kopecký, Prokop, Kotek a další
     30.10.2007 00:07 - tisková zpráva


Global Assistance Racing Arena Česká Lípa již pošesté přivítá v sobotu 3. listopadu účastníky tradičního Setkání automobilových mistrů. Mezi přihlášenými nechybí pětinásobný vítěz Jan Kopecký se Škodou Fabia WRC. Další hvězdou jistě bude i letošní mezinárodní šampion České i Slovenské republiky Václav Pech. Pořadatelé očekávají i světovými vavříny ozdobeného Martina Prokopa a chybět nebude ani evropský mistr Tomáš Kotek.
 
 
Téměř čtyři desítky mistrů volantu se chystají tento víkend na sever Čech. Šesté Global Assistance Setkání automobilových mistrů opět nabídne zajímavé a napínavé srovnání jezdců i strojů hned z několika automobilových disciplín. Na trati známé ze superspeciální rychlostní zkoušky Rally Bohemia, tedy s rozdělenou startovní a cílovou rovinkou a přemostěním, které spojuje asfaltovou a šotolinovou část okruhu, se spolu opět utkají ti nejúspěšnější jezdci z autokrosu, rallye i rallyecrossu.
 
Mezi přihlášenými nemůže samozřejmě chybět vítěz všech pěti předchozích ročníků Jan Kopecký, který i letos pilně sbíral světové body s vozem Škoda Fabia WRC. Partnery v kategorii WRC mu budou Leoš Flídr, čerstvý mistr republiky ve dvoudenních soutěžích a Jiří Vlček s Petrem Pospíšilem, na vozech Škoda Octavia WRC. Nejpočetněji bude zastoupena skupina produkčních vozů. Zde nabízí startovní listina mistry republiky Václava Pecha i Josefa Semeráda. V osmičlenném startovním poli nelézáme šest nejmodernějších Mitsubishi Lancer EVO IX, jimž budou chtít sekundovat Jiří Volf a Pavel Červenka na EVO osmičkách.
 
Velikou ozdobou celého sekání bude start dvěma světovými vavříny ozdobeného Martina Prokopa s Citroenem C2 S1600. V loňském roce jsme v Racing Aréně mohli sledovat jezdecké umění Emila Trinera a těšit se můžeme i letos, kdy poměří síly své i síly mistrovským titulem ověnčené Škody 130 RS se silnými kadetty Lubomíra Tenkla a Zdeňka Tichého.
 
Jedny z nejatraktivnějších průjezdů tradičně předvádí jezdci autokrosových buggy v obou divizích. Tu silnější povede nestárnoucí Jaroslav Hošek a v té slabší očekáváme souboj mezi stroji s motory suzuki Jiřího Svobody a Radka Šotta se Škodou 1600 Víta Nosálka. Mnozí si jistě vzpomenou na loňský nádherný sportovní duel Jaroslava Hoška s mladinkou Martinou Béki.
 
Letos bude držet prapor dívek za volantem Petra Kramářová a utká se v rámci duelů mezi Junior Buggy s Markem Sekaninou a zonovým mistrem Matyášem Zemanem.
 
Na závěr jsme si při procházení startovní listinou nechali skupinu rallyecrossových jezdců, kteří jsou v Sosnové prakticky domácí. Nejsilnější divizi speciálů D1 bude reprezentovat kvarteto pilotů s pohárovými vozy Škoda Fabia 4x4 Cup v čele se skvělým Markem Zemanem, letošním mezinárodním mistrem republiky. Mezi dvoulitry si opět vychutnáme, tentokrát bezkontaktní pokračování souboje mezi Romanem Častoralem a mistrem Evropy Tomášem Kotkem. Obdobně spolu  budou jistě zápolit i další mistr republiky a zony Zdeněk Čermák a Petr Bílek.
 
Kompletní startovní listina je k dispozici na stránkách www.autodrom.cz. Již z tohoto krátkého výtahu je zcela zřejmé, že po celý den se bude Global Assistance Racing Areně na co dívat. Program odstartují v sobotu 3. listopadu v 8:15 treninkové jízdy. Kvalifikační jízdy se v jednotlivých třídách pojedou systémem každý s každým a budou zahájeny v 9:30.
 
Jejich výsledky určí sestavu v jízdách finálových. Ty budou odstartovány přesně ve 14:00 a budou přenášeny přímým přenosem televizní stanici ČT4 Sport. Pořadatelé předpokládají, že po skončení finálových jízd by, podobně jako v minulém roce, měly být k vidění i exhibiční, ale navýsost prestižní souboje vozů různých tříd.
 
Pro diváky budou opět k dispozici vstupenky v několika cenových hladinách:
Stání                            150 Kč
Nekrytá tribuna             250 Kč
Krytá tribuna                 350 Kč
 
 
 
Milan Hauer
 
Tisková informace Global Assistance Racing Arena Česká Lípa
www.autodrom.cz
 

 
 
Fotogalerie:   Rallye Kralovice - krizovka posádky Nešpor-Nešpor, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose