www.car.cz
 

SEAT zaútočí na vítězství v šampionátu ve finále WTCC v Macau
     1.11.2007 18:29 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007
SEAT zaútočí na vítězství v šampionátu v Macau
  • Muller sdílí před posledním víkendem první příčku v pořadí jezdců
  • SEAT je na druhém místě v průběžném pořadí poháru konstruktérů, na první místo ztrácí jen 10 bodů
  • SEAT Sport posílí tým jezdců Rickardem Rydellem
Tým SEAT Sport se připravuje na závěrečné klání šampionátu WTCC v Macau a posiluje úspěšný tým. Se SEATem Leon pojede v Asii také Švéd Rickard Rydell, který pro španělskou značku jezdil tři roky a získal pro ni mj. vítězství v šampionátu FIA European Touring Car Championship.
 
V tuto chvíli je ještě vše otevřené, na titul v klasifikaci jezdců může 17. a 18. listopadu 2007 v Macau dosáhnout šest pilotů a podobně dramatický souboj je i v poháru konstruktérů.
 
SEAT León TDI dominoval posledním závodům FIA World Touring Car Championship, které se uskutečnily na počátku října v italské Monze. Yvan Muller se tady kvalifikoval v prvním závodě na první místo a také jej vyhrál, následován Jordim Geném, který vyhrál druhý závod.
 
2007 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 20 závodech
Pořadí značek
1. BMW                    237 bodů
2. SEAT                   227 bodů
3. Chevrolet              194 body
4. Alfa Romeo             111 bod
 
 
Pořadí jezdců
1.-2. Andy Priaulx (BMW)       81 bod
1.-2. Yvan Muller (SEAT)       81 bod
3. Augusto Farfus (BMW)        71 bod
4. James Thompson (Alfa)       69 bodů
5. Jorg Muller (BMW)           66 bodů
6. Nicola Larini (Chevrolet)   61 bod
8. Gabriele Tarquini (SEAT)    54 bodů
10. Jordi Gené (SEAT)            50 bodů
 
Stručná pravidla šampionátu WTCC
 
Letošní sezona FIA World Touring Car Championship je třetí v pořadí. Šampionát WTCC je jednou ze tří prestižních mistrovských disciplín FIA, která je významem srovnatelná se závody Formule 1 a Mistrovství světa v rallye.
 
Sezona WTCC 2007 se skládá z 11 závodních víkendů, 9 z nich bylo v Evropě, jeden v Americe a jeden – poslední – se uskuteční v Asii. Každý z víkendů začíná dvěma pátečními volnými tréninky, pokračuje jedním volným tréninkem a jednou kvalifikační částí v sobotu. Všechny tyto tréninky trvají 30 minut. V den závodu je naplánován 15 minut trvající volný trénink a dva závody. Každý z nich je přibližně na 50 km. Mezi závody je tříhodinová pauza a před startem druhého závodu mají mechanici 15 minut na práci na vozech.
 
Pořadí na startu prvního závodu je určeno na základě výsledků z kvalifikace. Ve druhém závodě se na startu automobily seřadí podle pořadí v cíli prvního závodu, ale prvních osm je na startovním roštu v opačném pořadí.
 
Body do šampionátu se udělují v obou závodech. V poháru konstruktérů získávají výrobci body za dva nejlépe umístěné vozy. Vedle továrních týmů jsou vyhlášeny také trofeje pro nezávislé týmy.
 
Šampionát WTCC je otevřen pro čtyřdveřové cestovní vozy třídy Super 2000. Jejich motory mají výkon 250  až 270 k a musí vydržet nejméně 2 závodní víkendy. Automobily s pohonem předních kol mají minimální hmotnost 1110 kg, vozy s pohonem kol nápravy musí vážit alespoň 1140 kg. Aby bylo startovní pole vyrovnané, je zaveden systém dodatečných hmotnostních handicapů.
 
Světový šampionát cestovních vozů WTCC je spolu se seriálem F1 a rallyovým mistrovstvím WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice.
 

 
 
Fotogalerie:   Epilog 2007 objektivem Ladislava Kuruce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose