www.car.cz
 

Dobré známky pro zimní pneumatiky Continental:
     6.11.2007 12:12 - tisková zpráva


Pneumatiky Continental pro osobní automobily a vozy 4×4 dosáhly v posledních testech zimních pneumatik špičkových umístění
 
Společnost Continental vítá požadavek, který byl vznesen německou automobilovou asociací ADAC, že by pneumatiky neměly být navrhovány a vyráběny se zaměřením pouze na jedno kritérium, jako např. na valivý odpor. Místo toho by měly být brány v úvahu především vlastnosti pneumatik týkající se bezpečnosti, protože přispívají ke zvýšení bezpečí na silnicích.
 
Hanover, říjen 2007. Zimní pneumatiky prémiové značky Continental byly oceněny nejvyššími známkami předními vydavatelstvími. Asociace ADAC, zákaznický institut Stiftung Warentest, časopisy „AutoBild“ a „auto motor und sport“, rakouský automobilový klub ÖAMTC (Austrian Automobile Motorcycle and Touring Club), švýcarský klub TCS (Touring Club Switzerland) a motoristický magazín „Autozeitung“, ty všechny doporučily svým čtenářům současné zimní pneumatiky od společnosti Continental. Pneumatiky quality segmentu Uniroyal MS plus 66 a Semperit Speed-Grip získaly ze strany asociace ADAC, institutu Stiftung Warentest a klubů ÖAMTC a TCS ohodnocení „doporučené“ nebo „vyhovující“ a v testech se umístily i před dalšími prémiovými značkami.      
 
Pneumatika ContiWinterContact TS 800, rozměr 155/70 R 13, pro kompaktní vozy, která získala nejvyšší ohodnocení „doporučené“ od asociace ADAC, institutu Stiftung Warentest a klubů ÖAMTC a TCS, přesvědčila testující díky svým velmi vyváženým vlastnostem na nejvyšší úrovni. Pneumatika ContiWinterContact TS 810, rozměr 205/55 R 16, pro střední a luxusní vozy se v hodnocení ze strany asociace ADAC, institutu Stiftung Warentest, časopisu „AutoBild“ a klubů ÖAMTC a TCS umístila na třetím místě, zatímco v hodnocení časopisu „auto motor und sport“ obsadila druhé místo. Pneumatika TS 810 prokázala velmi nadprůměrný výkon s nejlepšími vlastnostmi na mokrých a zasněžených vozovkách, díky nimž získala od časopisu „Autozeitung“ nejlepší doporučení v rozměru 195/65 R 15. V kategorii pneumatik pro vozy SUV v rozměru 215/65 R 16 zvítězila v testu prováděném švýcarským klubem TCS zimní pneumatika ContiCrossContact Winter. Vedle vyváženého výkonu pneumatiky, byly zdůrazněny zcela nejlepší vlastnosti na mokru.   
 

Ve zprávě z tohoto posledního testu asociace ADAC se poukazuje na ohromnou komplexnost pneumatik. Směřovat jejich vývoj jednostranně (např. s důrazem na minimální valivý odpor), je považováno za krok vynucený ze strany politiků v souvislosti s diskusí o CO2, a také za nebezpečný, neboť by mohl zastínit ostatní kritéria týkající se bezpečnosti na silnicích (např. výkon za mokra).
 
„Zcela s tímto názorem souhlasíme. Jednostranný cíl ve vývoji pneumatik je samozřejmě technicky proveditelný. Pokud se nás však týče, tím nejdůležitějším kritériem by měla vždy být bezpečnost na silnici“, konstatoval Dr. Burkhard Wies, ředitel vývoje automobilových pneumatik společnosti Continental. „Na diskusi o přísnějších omezeních pro další kritéria není nic špatného, tyto specifikace musí však vždy brát v úvahu zásadní rozpory v cílech vývoje pneumatik. Silný důraz na valivý odpor by například neodvratně znamenal slabší jízdní vlastnosti na mokrých silnicích. Vzájemné působení těchto aspektů znamená, že označení pneumatik nemůže být definitivně srovnáváno s tím, co se týká např. ledniček.“
 
Společnost Continental po mnoho let doporučuje u zimních pneumatik minimální hloubku dezénu 4 mm, aby bylo dosaženo optimálního přínosu z hlediska bezpečnosti. Zimní pneumatiky by mimo to měly být označeny nikoliv pouze obecným označením M+S, ale také symbolem „sněhové vločky“, který zaručuje minimální stupeň vhodnosti pro použití v zimě ve srovnání se standardní referenční pneumatikou. Nová německá pravidla silničního provozu, která vstoupila v platnost v květnu 2006, ukládají všem motoristům používat pneumatiky vhodné pro zimní povětrnostní podmínky.
 
Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2006 dosáhla obratu 14,9 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 89.000 lidí.
 
Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008 TM, které se bude konat v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.
 
 
 
Barum Continental spol. s r. o.         
Divize marketing

 
 
Fotogalerie:   Představujeme trať Erzetky 2007

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose