www.car.cz
 

JIrka Volf v Sosnové divákům předvedl pořádný karambol
     6.11.2007 12:18 - tisková zpráva


Jirka Volf – Sosnová setkání mistrů
 
Na setkání mistrů v Sosnové, o minulém víkendu, bude Jiří Volf rychle zapomínat. Páteční program byl v ryze sponzorském duchu, kde vedle Jirky usedla asi dvacítka partnerů teamu, sponzorů, kamarádů a v neposlední řadě i mechaniků, kteří vůz po celou sezónu připravovali. Součástí patečního programu byly i testy nastavení diferenciálů a alternativních řídících jednotek pro vůz teamu Mitsubishi Lancer Evo IX. Sobotní rozjížďky Jirka pojal spíše jako exhibici pro diváky, než závodění na krev o finále, až do rozjížďky s Pepou Semerádem, která skončila masivní kolizí s betonovou bariérou.  
 
Jaké byly plány pro Sosnovou a proč to dopadlo havárií?: „Plány na Sosnovou byly jednoduché. Sice v minulosti s WRC jsem vždy soutěžil o přední místa, ale tentokrát jsem vyrazil do České Lípy za zábavou a pobavením diváků. Pátečních jízd jsem si užíval, smyky a takzvaná jízda dveřmi dopředu doprovázela toto celé  vystoupení našeho EVO IX. Zlikvidoval jsem řadu pneumatik a nasbíral obrovské množství dat v řídící jednotce auta. Jediným problémem byl přerušovač ruční brzdy, který způsoboval rozpojeni diferenciálu. Tento problém jsme ale okamžitě odstranili.“ vysvětlil Jiří Volf.
 
„Auto fungovalo opravdu neuvěřitelně spolehlivě.“ V čem byla tedy příčina kontaktu s bariérou. Je to jednoduché. Chyba byla mezi volantem a sedačkou. Moje setra nikdy před tím neseděla v závodním autě, tak jsem jí chtěl ukázat svezení smykem. Vůbec jsem nepočítal, že bychom s Pepou Semerádem vyhráli, ale když jsem jej viděl při výjezdu zhruba na stejné úrovni, doslova ve mě chytly saze. Věděl jsem, že vnitřní dráha je většinou rychlejší a tak jsem přidal.
 
Při vjezdu na cílovou rovinku, jsem najel moc zprava a dostal vůz do neotáčivého smyku. Kontaktu s betonem jsem nedokázal zabránit. Podle informace z řídící jednotky auta, rychlost nebyla vetší než v jiných případech před tím, zde jsem to ale neuřídil.“
 
Jaká je škoda na vozidle a ohrozí to váš program do budoucí Prahy: „Škoda je solidní, druhým nárazem do bariéry došlo k poškození přední části vozu, kde jsou samé drahé díly. Normálně by 3 týdny na opravu naprosto stačili, ale vozidlo musí počkat na našeho karosáře, který je na dovolené a to je problém. Věřím, že do Prahy bude EVO fit.“ doufá Jiří Volf.
 
 
Na Jirku se můžeme těšit na Pražském rally sprintu 7.-8.12.07. V současné době probíhají jednání s hlavním partnerem této akce, což znamená představení vozu v nových barvách a designu. Všechny zveme na krásnou podívanou rally vozů a driftů v ulicích Prahy (Strahova) a jejího okolí (Řeporyje).    
 
 
 
VOLF MEDIA SERVICE
 
tisková informace posádky Jiří Volf – Jiří Volf

 
 
Fotogalerie:   VI. Setkání Mistrů Sosnová 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose