www.car.cz
 

Krumlov: Cais po slibném začátku odstoupil po malé chybě a havárii.
     tisková zpráva


Je hrozně smutné, že i malá jezdecká chyba může rozhodnout celou soutěž. Ale vše po pořádku.

Na Rally Český Krumlov se celý tým Cais Motorsport velmi těšil, zvláště pak po úspěchu na domácí Valašské rally.
"Tréninky byly pro mě trochu složitější než obvykle, protože jsem měl teplotu a musel užívat léky," vysvětluje na úvod Miroslav Cais. "V pátek jsem se však cítil natolik v pořádku, abych mohl soutěž absolvovat," dodává pilot.

Z pohledu posádky se soutěž vyvíjela velmi dobře. Dvě třetí a dvě čtvrtá místa je vynesla průběžně na čtvrté místo ve třídě a desáté absolutně. "Bohužel na šesté RZ, v jednom z nových retardérů, jsem při výjezdu na první rychlostní stupeň příliš brzy akceleroval. Vůz se na písku sklouznul a čelně lehce narazil do stromu. Ihned jsme vycouvali a pokračovali dále, ale po 2 km nám začala prudce stoupat teploty vody - nárazem do stromu se poškodil chladič," popisuje smolný okamžik fryštácký jezdec. Do servisu však zbývala ještě jedna RZ.

Posádka nechtěla riskovat větší poškození vozu, a proto se rozhodla odstavit své Mitsubishi a v dobře rozjeté soutěži dále nepokračovat.

"Oba jsme cítili velké zklamání, i kvůli pro nás slibnému začátku závodu. Je to určitě další velká zkušenost - i v lehkých pasážích RZ je nutné být stále naplno koncentrovaný," dodává závěrem Miroslav Cais.

tisk info
Cais Motorsport


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose