www.car.cz
 

První titul pro nové Audi A4 ještě před uvedením na trh
     10.11.2007 07:48 - tisková zpráva


Praha, 9. listopadu 2007
 
„Zlatý volant“ pro nové Audi A4
 
Nové Audi A4, které vlastně ještě ani neopustilo brány výrobního závodu a tudíž  není k vidění ani v autosalonech Audi, již dosáhlo prvního triumfu: „Zlatý volant“, uznávané ocenění německého týdeníku „Bild am Sonntag“ v kategorii vozů střední třídy. Vítězství nového Audi A4 podtrhuje skutečnost, že tato kategorie patřila mezi ty s nejvíce nabitou konkurencí.
 
Rupert Stadler, předseda představenstva AUDI AG, komentoval přebírání ceny: „Je to velký úspěch nejen našeho nového Audi A4, ale zejména ocenění značky Audi a jejích zaměstnanců jako celku“.
 

O titulu rozhodovala jury složená z VIP osobností, technických expertů, profesionálních závodníků a soutěžních pilotů. Ti všichni si mohli vyzkoušet kvality všech kandidátů při testovacích jízdách, při kterých na všechny mimořádně zapůsobil design, komfort a výbava modelu Audi A4 nové generace.

Vozů Audi A4 se po dobu své historie, do které řadíme i jeho předchůdce Audi 80, prodalo celkem 8,5 milionu a tento model se tak stal bestsellerem v dějinách automobilky Audi. První nové Audi A4 budou uvedeny na celosvětový i český trh v prosinci tohoto roku.
 

Trofej „Zlatý volant“ se předává už od roku 1975, přičemž již šestnáctkrát byl oceněn model automobilky Audi. Cenu „Zlatý volant“ získal v poslední době například model Audi Q7 v roce 2005 nebo vůz Audi A6 v roce 2004.

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2006 automobilka Audi prodala 905 100 vozů, což představuje meziroční nárůst o 9,2 %. Značce Audi se dařilo především na západoevropském trhu, kde její odbyt stoupl o 7,7 % na 658 442 tisíc vozů.
 
Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 12 let po sobě – vloni se v ČR prodalo 2804 automobilů Audi, což oproti 2548 vozům prodaným v roce 2005 představuje nárůst o deset procent.
 
 
Import Volkswagen Group, s. r. o., Divize Audi/Public Relations, 
Tiskové informace, ceníky a technická data v elektronické podobě najdete na www.audi.cz
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Epilog 20007, Brno - foto V. Hubík

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose