www.car.cz
 

Návštěvníky Rychlých kol zaujaly i motokáry
     10.11.2007 07:59 - tisková zpráva


Po skončení sezóny si dávají závodníci a fanoušci motorsportu tradiční dostaveníčko na výstavě závodní techniky Rychlá kola v Lysé nad Labem. Velký zájem návštěvníků zde vzbudila expozice JOKA Kart Teamu a Asociace jezdců  s novým projektem Easykart doplněná o exhibiční jízdy, které předváděl vítěz světového finále Easykart z italské Cervie Patrik Hájek.
 
Expozice vystavených motokár měla jednu velice cennou devízu. Zatímco jiné stroje byly obehnány zátarasy a opatřeny nápisy o zákazu dotýkání, motokáry byly naopak zcela volně přístupné. Nejeden z tatínků tedy mohl posadit potomka do motokárové sedačky, aby si vyzkoušel jaké to vlastně je.
 
„Tenhle moment je vzhledem k filozofii kartingu vlastně navýsost logický,“ řekl Josef Kališ, šéf týmu a trenér Patrika Hájka. „Obecně se ví, že právě na motokárách začínala většina současných hvězd světového motoristického sportu. Že je celkem normální, když ti nejmenší už v šesti letech začínají sbírat první zkušenosti. Nový projekt Easykart k tomu přímo vybízí. Proto jsme ho tady také prezentovali. Myslím si, že exhibiční jízdy Matěje Svobody a Pavla Srdínka právě na malé káře i následné ukázky Patrika na stopětadvacítce, byly dostatečným důkazem vývoje, který projekt nabízí. Zaplněné ochozy  pak svědčily o velkém zájmu diváků,“ dodal Kališ. 
 
Po celý víkend tedy byly motokáry k vidění v Lysé nad Labem nejen jako exponáty, ale i v ostré akci. Nejednomu tatínkovi nyní možná vrtá hlavou, zda by právě motoristický sport nebyl tím pravým koníčkem pro synka, či dceru. 
 
(5.11. 2007)

 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2007 objektivem Tomáše Němce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose