www.car.cz
 

Volkswagen slaví 15 milionů Passatů
     14.11.2007 12:26 - tisková zpráva


• Jubilejní Passat Variant BlueMotion věnovala automobilka německému centru transplantace kostní dřeně

Praha, 14. listopadu 2007 – V pátek 9. listopadu sjel z výrobní linky v německém Emdenu 15miliontý Volkswagen Passat. Jubilejní vůz převzala od člena představenstva Volkswagen AG Prof. Jochema Heizmanna, Pavla Vacka, ředitele výrobního závodu a Petera Jacobse, předsedy emdenských odborů, představitelka německého centra pro transplantaci kostní dřeně Sybille Beckenbauerová.

Výročním vozem se stal Passat BlueMotion 1.9 TDI (77 kW / 105 k) v modrostříbrné metalíze. Passat je celosvětově jedním z nejúspěšnějších modelů značky Volkswagen a v loňském roce také nejprodávanějším modelem značky v České republice.

„Patnáct milionů Passatů vyrobených během 34 let je fantastickým výsledkem, na který mohou být v Emdenu všichni pyšní, stejně tak jako ostatní závody, které se na výrobě vozu podílely,“ zdůraznil Prof. Dr. Jochem Heizmann.

Ředitel výrobního závodu v Emdenu Pavel Vacek dodává: „Tento kulatý počet má pro naši továrnu zvláštní význam. Z celkových patnácti milionů Passatů jich zde bylo vyrobeno 5,9 milionu. To ukazuje, jak důležitý je tento model pro naši továrnu a náš region.“

Popularitu modelu Passat mezi zákazníky značky Volkswagen podtrhuje množství ocenění od odborníků a novinářů během posledních měsíců. Například Passat BlueMotion byl německým institutem ÖKO-TREND oceněn certifikátem „Auto Environment Certificate“, značícím fakt, že se jedná o jeden z nejšetrnějších automobilů k životnímu prostředí.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
www.volkswagen.cz 

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   Motocyklová Šestidenní - Chille 2007, přípravy, oficiální foto české repre

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose