www.car.cz
 

Čtyřkolkou roku je opět Volkswagen Touareg
     tisková zpráva


5. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) – V anketě časopisu 4x4 Automagazín a společnosti Veletrhy Brno se nejoblíbenějším vozem 4x4 pro rok 2004 stal Volkswagen Touareg. Rozhodlo o tom celkem 15 000 anketních lístků

Touareg obdržel nejvíce hlasů a stal se absolutním vítězem, zároveň vyhrál i svoji kategorii off-road. Kategorii SUV ovládlo Volvo XC 90, vozům pick-up pro letošní rok kraluje Nissan Pick-up. Nominováno bylo celkem 48 vozů. Všechny vítězné modely obhájily svá prvenství z loňského roku. O kategorii „automobil 4x4 roku absolutně“ byla anketa rozšířena v roce 2003.

Ceny zástupcům dovozců předávali hlavní manažer veletrhu Autotec Jiří Čikl, zástupce šéfredaktora časopisu 4x4 Automagazín Jiří Kaloč, zástupce TV Prima František Fiala a šéfredaktor časopisu Last Auto Omnibus Pavel Pachman.

V kategorii Sport Utility Vehicles (SUV) soutěžily víceúčelové terénní čtyřkolky, které svojí konstrukcí vycházejí z normálního osobního automobilu, mají stálý nebo samočinně přiřaditelný pohon všech kol a hodí se spíše na silnici nebo do lehčího terénu. Jsou to auta pro volný čas. Cenu pro Volvo XC 90 převzala slečna Petra Doležalová z Volvo Auto Czech.

Do kategorie off-road jsou zařazeny opravdové terénní automobily, které se nezaleknou náročnějšího terénu, kromě trvalého nebo přiřaditelného pohonu všech kol mají ve výbavě nejrůznější mechanické nebo elektronické trakční pomůcky a především účinnou redukční převodovku. Cenu pro Volkswagen Toureg obdržel generální ředitel Import Volkswagen Group s.r.o. Rudolf Javůrek.

Kategorie pick-up tvoří nejméně početnou skupinu terénních automobilů. Patří do ní čtyřkolky, které mají podobné vybavení jako zástupci kategorie off-road, ale pro přepravu nákladu mají otevřený ložný prostor. Ocenění si odnesl výkonný ředitel Nissan ČR Lubomír Tvardík.

 

BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose