www.car.cz
 

Maďar Balász Benik do třetice obhájil domácí titul
     15.11.2007 10:43 - Pavel Jelínek


Maďarský šampionát také letos patřil mezi zajímavé a vzhledem k blízkosti  mnohých soutěží jej navštěvovala i řada  našich fanoušků. Už proto, že  zde je možnosti  vidět v akci stále  i  řadu  vozů WRC. Na rozdíl od tuzemských  soutěží.

Souboj  o maďarský titul se nesl především ve znamení Balásze Benika ( Ford Focus WRC) a  Tamáse Túriho ( Škoda Fabia WRC).

Túri sice dlouho šampionát, byť  poměrně těsně, vedl, nicméně pak přišla jeho obrovská rána, po které se do čela  šampionátu  dostal Benik a šanci již nepustil. Navíc když Túri neměl v následující  soutěži s čím startovat, protože Fabii se nepodařilo tak rychle opravit, Benikovi stačilo zajet jen takticky a prostě slušně dojet.

Přesto nakonec předposlední  soutěž, šotolinovou Nyirád Rallye s minutovým náskokem vyhrál a na závěrečné Zemplén Rally jej  už nikdo nemůže předstihnout. Druhý  dojela posádka Norbert Herczig/Zoltan Csökö se Subaru Impreza WRC a za nimi těsně třetí další  domácí posádka Frigyes Turan/Kalman Benics s vozem Škoda Octavia WRC.



Konečný stav šampionátu před finálovou Zemplén Rally:

1. Benik 145, 2. Turi 104, 3. Herczig 83


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2007 objektivem Tomáše Němce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose