www.car.cz
 

Nový, kompaktní a ekonomický van značky FIAT!
     16.11.2007 21:34 - tisková zpráva


Fiat, PSA Peugeot Citroen a Tofas spojili své síly a vyvinuli zcela nový lehký užitkový vůz, který bude již brzy oficiálně představen veřejnosti. Fiat Fiorino představuje naprosto nový směr na trhu lehkých užitkových vozů s cílem ukázat svou sílu, kompaktnost a užitečnou hodnotu.

Ačkoliv na délku měří pouhých 3,86 metrů, uvnitř je překvapivě prostorný - 2,5 m³, přičemž sklopením sedadla spolujezdce je schopen pojmout až 2,8 m³ nákladu o délce 2,5 metru. Tento vůz je charakteristický svými prvky, jako je optimální výška nakládací hrany, velké zadní dveře s bočním zavěšením a posuvné boční dveře, které umožní snadný přístup do nákladového prostoru.

Nová, prostorná a moderní kabina je kombinací praktických funkčních prvků s vyspělou ergonomií navrženou tak, aby zajistila komfort a pohodu pro její každodenní užívání. Standardní výbava obsahuje posilovač řízení pro pohodlný styl jízdy, stejně tak jako ABS a airbag na straně řidiče pro zvýšení jeho bezpečnosti. Samozřejmě Fiat Fiorino disponuje množstvím dalších doplňků, které ovšem nalezneme u vyšších verzí, jako například parkovací senzory, samostatné zamykání kabiny nebo větší nákladový prostor.

Pod kapotou nalezneme osvědčené benzínové a dieselové motory, které jsou nejen výkonné a šetrné k životnímu prostředí (CO2 119 g/km u dieselových motorů) , ale i nenáročné na spotřebu.

Fiat Fiorino je nový vůz, který bude uveden na trh koncem tohoto roku.

Přivedení tohoto modelu na trh vyžadovalo investice na výzkum a vývoj ve výši 380 miliónů eur. Tyto vany bude vyrábět Tofas ve své fabrice v Burse v Turecku, která má kapacitu výroby 158 000 automobilů ročně.

Majiteli vedoucího automobilového výrobce v Turecku jsou Fiat a Koc (37.8% Fiat Group Automobiles, 37.8% Koc a 24.3% ostatní vlastníci).

Díky této nové dodávce rozšířil Fiat neustále se rozrůstající řadu lehkých užitkových vozů.

 

http://www.fiat.cz/


 
 
Fotogalerie:   Závěr sezóny v Mostě - Den otevřených dveří, foto pořadatelů akce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose