www.car.cz
 

Nový Fiat Croma - Originální italský exteriér, prostorný a komfortní interiér
     16.11.2007 21:43 - tisková zpráva


Nezaměnitelný elegantní design, jízdní komfort a pokročilá telematická řešení – to jsou hlavní charakteristiky nového Fiatu Croma.

Tento nový vůz typu crossover se vyznačuje dynamickým vzhledem a je nejprostornějším automobilem ve svém segmentu. Je navržen a vyvinut tak, aby splnil všechny požadavky moderní evropské společnosti, zejména pak mladých rodin, které od rodinného auta požadují stylovost, prostornost, spolehlivost a bezpečí.

Rozměry nového Fiatu Croma - délka 478 cm, šířka 177 cm, výška 160 cm a rozvor 270 cm, se promítají do mimořádného vnitřního prostoru a jsou zárukou maximálního pohodlí pro všechny pasažéry.

Jednou ze silných stránek Fiatu Croma je variabilní zavazadlový prostor o objemu 500 litrů, přičemž při sklopení zadních sedadel se objem zvětší až na 1.610 litrů. Součástí zavazadlového prostoru je „Cargo box system“ – nastavitelná přepážka, která umožňuje vytvořit prostor s rovnou spodní částí a zároveň slouží i jako speciální kryt úložného prostoru o výšce 16 centimetrů, který vznikne pod ní.

Nový Fiat Croma je sice určena pro lidi s různými potřebami, vkusem a životním stylem, nicméně všichni mají jedno společné, a sice vysoké požadavky na výkon a komfort. Od toho se odvíjí i nabídka motorů, která na českém trhu představuje dva benzínové motory: 1.8 16v 140k a 2.2 16v 147k a tři dieselové motory: 1.9 MultiJet 8v 120k, 1.9 MultiJet 16v 150k a vrcholem nabídky je 2.4 MultiJet 20v 200k. Všechny benzínové motory jsou kombinovány s 5ti stupňovou převodovkou a dieselové motory pak se 6ti stupňovou. U vybraných motorizací je možné zvolit automat.

Společnost Fiat klade velký důraz na bezpečnost a Fiat Croma splňuje ty nejpřísnější požadavky. Svědčí o tom i skutečnost, že získala nejvyšší možné hodnocení 5 hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP. V základní výbavě je 7 airbagů (včetně kolenního), ABS, EBD a hlavně ESP, jehož součástí jsou systémy ASR, MSR, HBA a Hill-holder, který pomáhá řidiči při rozjezdu do kopce.

Zvýšený posaz řidiče poskytuje mimořádně dobrý výhled z vozu, který v kombinaci s ergonomicky propracovaným interiérem zaručuje mimořádný jízdní komfort. Jednou z mnoha novinek u tohoto modelu je systém aktivace předních mlhových světel při projíždění zatáčky. Pohodlí a bezpečí při jízdě zvyšuje využití nejmodernější technologií, zejména Blue&Me™ (systém přebírající funkce telefonu včetně telefonního seznamu, možnosti hlasité volby telefonních čísel a čtení SMS), který lze rozšířit o integrovaný navigační systém.

Čeští zákazníci se budou moci s novým Fiatem Croma blíže seznámit v průběhu prosince, kdy se tento vůz na našem trhu začne prodávat.

http://www.fiat.cz/


 
 
Fotogalerie:   Tamas Juhasz - SST1000 - Brno 2007 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose