www.car.cz
 

Webové stránky Loprais Tatra Teamu mají novou tvář
     19.11.2007 13:46 - tisková zpráva


Jubilejní 30 ročník Rallye Dakar se blíží mílovými kroky. Třicetiletý člověk je všeobecně považován za mladého, i když náctiletí mohou být poněkud jiného názoru. Pokud však hovoříme v kontextu třiceti ročníků motoristické soutěže, tak se již jedná o slušnou historii.

13600 účastníků, kteří od roku 1970 tento populární závod absolvovali, reprezentuje nezanedbatelnou řádku lidských osudů, a širokou paletu emocí. Pionýrské a skromné začátky jsou dnes však ty tam. S rostoucí popularitou soutěže se okolo ní roztočila ruleta peněz, ale také různých zájmů sponzorů, organizátorů, účastníků i fanoušků. Televizní sledovanost přesáhla za minulý rok jen v Evropě hranici 150 milionů diváků!

Jsme rádi, že jsme měli možnost napsat několik kapitol do historie této soutěže a děkujeme Vám za podporu, kterou nám v nejrůznější formě vyjadřujete. Co bylo to bylo a the show must go on... Budoucnost je jako nepopsaný list papíru. Doufáme, že nám zachováte svou přízeň.

Ve snaze zlepšit komunikaci mezi týmem, médii a všemi co nás podporují, jsme pro Vás ve spolupráci s našimi fandy ze společností Felax připravili nové webové stránky, které proti těm původním přinášejí některá vylepšení. Doufáme, že jste s novým obsahem spokojeni. V zásobě máme ještě nekteré další nápady. Těšíme se i na Vaše případné podněty nebo zajímavé tematické materiály, které rádi zveřejníme.

Podobně, jako tomu bylo během ročníku 2007, se i v tom nadcházejícím můžete těšit na bohatý původní zpravodajský servis, který bude přinášet posádka našeho novinářského vozu . Navíc máme v rukávu i několik překvapení, která Vás vtáhnou ještě více do centra dění.

Pokud chcete vědět o všem důležitém, co se v souvislosti s Loprais Tatra Teamem šustne, tak se přihlaste k odběru newsletteru - nepravidelného občasníku, díky kterému budete neustále s námi.

Přípravy na Dakar 2008 vrcholí. Máme před sebou testy v Tunisu, kde důkladně prověříme všechny systémy zcela nového ostrého speciálu a pak nás již čeká odjezd, technické přejímky a start...

Děkujeme Vám za dosavadní podporu a doufáme, že nám zachováte i nadále přízeň.

Loprais Tatra Team


Výsledky prvního testování nám potvrdily potenciál, který se v novém autě skrývá. Ze Senice jsme si přesto odvezli několik cenných poznatků. Po návratu do dílny byla nasbíraná data pečlivě analyzována a výsledkem byly některé konstrukční změny souvisejících zejména s ovládáním vozu a chováním při dopadech. Kontrolní testování se uskutečnilo netradičně v Mohelnici, kde nám společnost Hella zapůjčila pro tento účel pozemky.

Aleš Loprais shrnuje své postřehy z testování takto: "Auto se teď chová přesně tak, jak by mělo. Ovládání tak trochu připomíná motokáru. K výraznému zlepšení došlo zejména při skocích a následných dopadech." Další připravovaná testování v Senici a především v Tunisu by měla důkladně prověřit všechny systémy auta. Ostatně, dokážete si předstasvit lepší přípravu na Dakar, než v horké poušti?

http://loprais.cz/


 
 
Fotogalerie:   OffRoad Maraton Podbořany foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose