www.car.cz
 

FIA GT v cíli. MM Racing přispěl svými body k vítězství
     21.11.2007 20:30 - tisková zpráva


Okruh v Dubaii byl dějištěm posledního podniku evropského šampionátu kategorie  GT3 cestovních vozů. I v tomto závodě jezdci Jiří Skula a Martin Matzke předvedli své jezdecké umění.V prvním závodu se jezdci umístili na výborném čtvrtém místě a dokázali tak obstát v širokém závodním poli, kde startovalo 35 vozů.

 

„Byl to parádní závod, Jirka startoval z třetí pozice a odvedl skvělou práci. Závod jsme dojeli na čtvrtém místě, což je vůbec náš největší úspěch v šampionátu FIA GT3, i když panovalo velké vedro a na trati byla spousta písku,“ řekl po závodu s úsměvem jezdec Martin Matzke. V druhém závodu obsadili jezdci patnáctou příčku, protože dostali penalizaci za přejetí čáry.

 

Trať měla sice nájezdy do zatáček široké, ale výjezdy byly o mnoho užší, což dělalo oběma jezdcům problémy již při volném tréninku. „Druhý závod byl dobře rozjetý, byli jsme na desáté pozici, ale bohužel jsem dostal  v druhé polovině závodu penalizaci a průjezd boxy za přejetí čáry a tím došlo až k propadu na patnácté místo,“ dodal jezdec Jiří Skula.

 

Závod v Dubai byl posledním podnikem sezóny FIA GT3 a tak byl vyhlašován i vítězný tým celé sezóny. Vítězem sezóny 2007 se stal právě tým Martini Callaway Racing, za který mladí čeští jezdci jeli. Tým získal celkem 72 bodů.        

 

 „V začátku šampionátu jsme měli mnoho problémů, prali jsme se s tím neskutečným způsobem, ale postupem času jsem auto dostali do takového stavu, aby bylo možné konkurovat ostatním. Velké poděkování patří mechanikům a členům  celého týmu. Jsem rád, že  kluci  přispěli svými  body do celkového hodnocení a tým získal pohár za celkového vítěze šampionátu,“ řekl spokojený vedoucí týmu MM Racing Martin Matzke st.                   

 

V šampionátu FIA GT3 závodilo v roce 2007 celkem třináct týmů, každý musel do závodu nasadit tři stejné vozy. Ve vítězném týmu  Martini Callaway Racing, jeli kromě Martina Matzkeho a Jiřího Skuly ještě další čtyři jezdci Jurgen Von Gartzen, Luca Pirri, Uli Martini Berberich a Klaus Ludwig. První závod sezóny FIA GT3 2008 začíná 19.dubna opět v anglickém Silverstone .

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MM Racing na závěr sezóny v Dubaji, foto týmu Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose