www.car.cz
 

Nejdelší Autohad na veletrhu AUTOTEC
     tisková zpráva


6. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) - Autohad 2004, poskládaný z 2482 angličáků, dosáhl délky 177 metrů. Nepřekonal tak loňský výsledek 190,5 metru zapsaný v Guinessově knize rekordů, ale jde o druhého nejdelšího Autohada za dosavadních osm ročníků a rekordního z veletrhu AUTOTEC.

Autohad z modelů automobilů do délky 10 centimetrů vyrostl na ploše pavilonu Y během čtyř hodin zásluhou dvou desítek nadšenců. Nejmladšímu z nich byly 4 roky a nejstaršímu 19 let, z největší dálky přicestovali z Prostějova. V porovnání s minulými ročníky se do akce zapojilo jen málo návštěvníků, ale na druhé straně šlo o skutečné sběratele. Celkový počet 2482 shromážděných angličáků tak přibližně desetinásobně překonal součet vozů v životní velikosti, které jsou k vidění v expozicích i doprovodných programech veletrhu AUTOTEC.

V závěru obdrželi všichni účastníci drobné dárky a zvlášť byli vyhlášeni ti, kteří k délce Autohada přispěli největším počtem modelů. Stejně jako vloni se pomyslnými králi sběratelů stali sourozenci Tomáš a Vladimír Hackovi z Brna, kteří svůj vozový park během roku rozšířili ze 646 na 856 angličáků; šlo o rekordní počet autíček přinesených jediným majitelem.

Přestože za osm ročníků akce Autohad letos poprvé nedošlo k překonání rekordu, pořadatelé z agentury EfektMediA už dnes plánují další pokus na AUTOSALON 2005. Věří, že se příští rok do akce zapojí více především dětských návštěvníků, protože k účasti stačí přinést minimálně pět angličáků. Účastníci do 15 let, kteří k celkové délce přispějí minimálně deseti autíčky, navíc mají do areálu výstaviště vstup zdarma. O svůj majetek se přitom nemusejí bát, protože o bezpečnost modelů se každoročně starají studenti brněnské Střední policejní školy.

tisk info BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose