www.car.cz
 

Lužický pohár také s polskou soutěží Rajd Sniezki
     26.11.2007 19:57 - tisková zpráva


Reálné podoby nabývá možnost zařazení polské soutěže Rajd Sniezki do Lužického poháru – Lausitz Pokalu 2008. V polovině listopadu proběhlo v Harrachově již druhé informativní setkání zástupců české strany Janů Krečmanů st. a ml. s ředitelem polské soutěže Markem Kisielem.

Vzhledem k tomu, že město Jelenia Góra, které je centrem rally, oslaví v příštím roce 900 let od svého vzniku, má polská strana velký zájem o zařazení Rajd Sniezki do mezinárodního Lužického poháru. Nabízí atraktivní úseky rychlostních zkoušek v těsné blízkosti hranic s Českou republikou. Rajd Sniezki navazuje na bývalou populární soutěž Rajd Karkonoski, na němž v minulosti startovala i řada českých posádek.

Letos trať říjnové soutěže měřila 295 kilometrů a bylo na ní devět rychlostních zkoušek (tři úseky se jely třikrát). Zatím byla zařazena do „druhé polské ligy“ – Polského poháru PZM, ale organizátoři usilují v následující sezóně o statut Mistrovství Polska.

Další již konkrétní požadavky si obě strany předají v rámci návštěvy 13. ročníku Pražského rallysprintu 8. prosince. Pokud dojde k dohodě, bude se do 2. ročníku Lausitz cupu započítávat:

11. ročník Thermica Rally Lužické hory Hrádek nad Nisou – květen
8. ročník Rajd Sniezki Jelenia Góra – srpen
9. ročník ADMW Lausitz rally Boxberg – září

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Erzetka Beroun 2007, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose