www.car.cz
 

Prokop pomýšlí na Xsaru WRC pro start v Praze
     2.12.2007 11:44 - Pavel Jelínek


Martin Prokop letos v juniorském Mistrovství Světa dosáhl s Citroenem C2 S1600 výborné celkové třetí místo mezi juniory a první mezi jezdci využívající techniku Citroenu, takže se nedávno  "za odměnu" mohl svézt s vozem Citroen Xsara WRC, jak známo.

Martin se sice ještě dnes klouže na tratích Britské rallye, posledního  podniku letošního MS, přičemž tentokrát startuje se čtyřkolkou - s produkčním Mitsubishi Lancer EVO 9. Nicméně podle našich zcela neoficiálních informací uvažuje o ostrém startu s testovanou prestižní  Xsarou WRC již za týden, na  posledním podniku tuzemnské  sezóny - na XIII. TipCars Pražském rallysprintu. Navíc tento  vůz bude pravděpodobně ověnčen ziskem dalšího titulu  mistra světa...

Zatím není nic  jasno, nicméně jistě by  to  byla skvělá zpráva, pokud by domněnka byla potvrzena. Kuriozitkou je, že spolujezdcem by měl být předseda poslanecké sněmovny socan Miroslav Vlček.

A jak známo, na startu se objeví a  navíc v roli  obhájce loňského prvenství, taky velký  fanda  rallye - předseda vlády Mirek Topolánek. Ten pojede s Pechem s obstarožní Toyotou Corollou WRC.

Na rozdíl od nedávného Setkání mistrů  v Sosnové, kam Prokop nakonec nedorazil, by se ale v Praze měl objevit  v každém případě. Nebude - li  Xsara WRC, pojede s osvědčeným a nyní již  důvěrně známým Citroenem C2 S1600. Tomu  taky  nasvědčují i nejnovější  zprávy z týmu !!

Rozhovor  s Martinem Prokopem hlavně o jeho  testech Xsary WRC i se záběry z těchto testů můžete vdět v nejbližším pořadu Motortip. Stejně tak ve stejném příspěvku bude rozhovor  s Filipem Schovánkem k  jejich (s Janem Kopeckým) loučení s WRC, ke kterému dochází právě dnes na Britské rallye.

Časový harmonogram Pražského sprintu vychází z podoby  z minulých let.

www.prazskyrallysprint.cz


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop - test Xsary WRC, listopad 2007

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose