www.car.cz
 

Dakar na Autotecu rozhodně nechyběl
     Pavel Jelínek


Už dávno se stalo dobrou tradicí, že na brněnských autosalonech mohli návštěvníci potkat i závodníky účastnícími se Dakaru. Nejinak tomu bylo i letos, dokonce s mezinárodní účastí.


Ostatně, účast tatrováků je už tradicí a dá se říci, že pokud vůz není zrovna rozebrán pro repasi po Dakaru, účastní se pravidelně. Oba týmy na výstavu vyrukovali se dvěma vozy. Karel Loprais přivezl svoji současnou ostrou Tatru ve verzi 2004, ale ke stánku vydavatelství AxelSpringer přistavil i slavnější Pumu, ověnčenou třemi dakarskými triumfy, byť v pozměněných barvách a s logy odpovídajícími současným komerčním zájmům týmu.

Letka racing team přivezl obě své dakarské tatrovky. Zatímco doprovodná tatra stála přistavena u pavilonu H, ostrý vůz Tomáše Tomečka korzoval po areálu. V neděli tým uskutečnil u Jaromíra Martince na stánku časopisu AutoExpert malou autogramiádu, a tak vjela tatrovka i do pavilonu A1. Tam se na ni přišli podívat nejen fandové, ale i jeden z hlavních soupeřů Gerard de Rooy, který se o kopřivnický vůz živě zajímal a různé detaily auta s Tomášem Tomečkem i Jaromírem Martincem probíral.

Když už jsme u Gerarda de Rooye - byl hostem firmy DAF a kdo měl štěstí, mohl získat jeho autogram. Vůz Jana de Rooye z letošního Dakaru byl navíc vystaven navolné ploše u pavilonu E. V expozici DAF mohli návštěvníci perodicky sledovat projekci z letošního Dakaru, připravenou holandskou televizí RTL Sport pro tým de Rooy.

A last but not the least, nelze zapomenout na rodinu Kaštanových. Na volné ploše B byl u jedné z firem jak novinářský Suzuki Samurai, tak Ivošova ostrá dakarská Suzuki 450.

Pokud se na výstavu dostanete do středy 9.6., tohle vše (a ještě mnohem více nejen z truck racingu) samozřejmě uvidíte.

Jiří Vintr , www.car.cz


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose