www.car.cz
 

Na okruzích budou příští rok jezdit dva Mičánkové
     6.12.2007 19:21 - tisková zpráva


    V okruhových závodech automobilů se v příští sezoně představí další česká bratrská dvojice. Jednadvacetiletý Jiří Mičánek bude pokračovat v Porsche Carrera Cupu, o pět let mladší Tomáš zasáhne seriálu VW Polo Cup. Oba seriály budou součástí programu mezinárodního mistrovství Německa cestovních vozů DTM. 

    V letošní sezoně Jiří Mičánek junior vyšel v devítidílném Porsche Carrera Cupu bodově naprázdno. S výjimkou pátého závodu na Norisringu, kde mu praskla pneumatika, dokončil všechny závody zhruba v polovině startovního pole. Nejlépe skončil na 18. místě na okruhu v Lausitzu. Dvakrát zasáhl i do nižšího závodu Porsche Super Sport Cup, kde zazářil v polovině srpna na Sachsenringu, kde skončil těsně druhý. 

     "Testy před loňskou sezonou byly před Pohárem Porsche podle dosažených časů hodně optimistické, moje představy o bodování se ale nenaplnily. V příští sezoně by se tato situace měla už změnit, jinak naše snažení nemá význam. Loňská premiérová sezona v tomto silném seriálu byla zkušební," uvedl na dnešní tiskové konferenci šéf stáje Jiří Mičánek senior.

        Náladu si zlepšil v posledním závodě sezony Epilogu na Masarykově okruhu, kde přivedl ve vytrvalostním šestihodinovém závodě vůz Mercedes DTM na konečné druhé místo absolutní klasifikace.

        "Se sezonou jsem spokojen. Přechod z formulového auta za volant cestovního vozu jsem zvládl. V příštím roce chci už zaútočit na bodovaná umístění," poznamenal Jiří Mičánek junior.

     Do Porsche Carrera Cupu zasáhne Mičánkova stáj opět se dvěma vozy. Jeden bude pilotovat Jiří Mičánek, místo za volantem druhého vozu zatím není obsazeno, neboť Vladimír Hladík po sezoně odešel. "Jasno musí být do konce února. Na 99 procent je ale jisté, že druhý jezdec v týmu bude ze zahraničí," uvedl Mičánek. Jeho stáj bude mít k dispozici kromě dvou vozů do seriálu Porsche Carrera ještě vůz Porsche RSR model 08.

     "Chceme se více prezentovat i na domácích okruzích. V plánu máme start ve dvou závodech mistrovství České republiky v Mostě a jeden v Brně. Kromě toho hodláme s vozem Porsche RSR startovat i v brněnském závodě mistrovství FIA GT," řekl Mičánek senior. V minulých sezonách organizoval začátkem dubna na Masarykově okruhu úvodní dva díly mistrovství České republiky vrchařů, vzhledem k plánované výměně povrchu, která má skončit až v květnu, ale v příštím roce tento závod nebude.

    Tomáš Mičánek bude kromě VW Polo Cupu startovat ještě v seriálu Rokcup motokár. "Nechceme ztratit statut nováčka ve VW Polo Cupu, proto nemůže Tomáš jezdit jiné okruhové závody. V závodě motokár ale může startovat bez omezení," dodal Mičánek senior.

 

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge - LMS 2007, listopadové testy, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose