www.car.cz
 

Superfund Euro F3000 series závod ve španělském Jerezu
     Vladimír Rožánek


Na španělské dráze v Jerezu se konal již třetí letošní závod Superfund Euro F3000 series. První dějství tohoto zajímavého seriálu jsme sledovali při Jarní ceně Brna, kde se představil také Tomáš Kostka. Zde ve Španělsku si svou premiéru v F3000 vybral pětadvacetiletý Španěl Rafael Sarandenses, který ještě nedávno jezdil formuli Nissan.

Závod v Jerezu byl dramatický až do úplného závěru. Jel se na 34 okruhů, což odpovídá 150Km. Pěkné souboje především předváděli Rakušan Auinger, Holanďan Pastorelli a Mathias Lauda. Bojovalo se o druhé až čtvrté místo. Po jednom ze soubojů o předjetí se ocitnul Niky Pastorelli až na osmém místě.Další souboj o místo sedmé předvedli Babalus z Itálie a Brazilec Khodair, ten však ze souboje vyšel jako poražený a musel nedobrovolně opustit trať, na kterou se ale vrátil. Závod zdramatizoval Loic Deman z Belgie, který se svým červeným strojem zůstal dost nešťastně stát na trati a ke slovu se dostal Safety car.

Sven Heidfeld Euro F3000 @ foto Rožánek

Ten vodil 4 kola závodníky za sebou a po restartu se slova na špici ujal opět Fabrizio Del Monte. Za ním však tvrdě bojovali Auinger, Lauda a Reid. Lauda zaútočil na Auingera. Ten se ač nedobrovolně, po dalších soubojích nakonec ocitl až na samém chvostu pole. V závěru, když zbývaly dvě kola do cíle ještě opustil trať Brazilec Khodair.

Místo na stupních vítězů si pěkným předjížděcím manévrem zajistil Mathias Lauda, a také Novozélanďan Reid. Pěkné umístění v podobě 4. místa získal po chybách soupeřů Ital Babalus. Hlavní favorit této série a brněnský vítěz Fabrizio Del Monte ze stáje GP Racing potvrdil, že vyhrávat umí a opět zvítězil.

Výsledky Jerez Španělsko

1. Fabrizio Del Monte – GP Racing
2. Mathias Lauda – Euro3000 Racing
3. Jonathan Reid – John Village Automotive
4. Babalus – Euro3000 Racing
5. Fausto Ippoliti – Draco Jun. team
6. Nicky Pastorelli – Draco Jun. team

Další závod této rychlé série se pojede 27. Června a přímý přenos vysílá německá satelitní stanice DSF.

Vláďa Rožánek, www.car.cz

foto z Jarního Brna 2004:


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose